Keresés ebben a blogban

2021. december 25., szombat

Az izomagyú fuvaros - Holden Ute (VU Commodore sorozat)


Háromféle felszereltségben kapható,az alap az Ute, majd jön az Ute S és a csúcsmodell az Ute SS 5,7 literes v8-as motorral  

 

 

 

Ott lent délen, furcsa egy népek laknak furcsa dolgokkal.
Vannak például azok az ausztrálok. Ku@ nagy ország, mit ország földrész, telis-tele furcsa dolgokkal. Olyan állatok lakják akik az erszényükben hordják a kölyküket, egy koala nevezetű lényecskét neveznek macinak amitől a legjámborabb erdélyi medve is röhögőgörcsöt kapna és az embereknek is van egy-két flúgja.
Még mi is, innen a messzi kis országból tudjuk róluk hogy a kezdetek kezdetén börtönszigetként funkcionáltak, mégis ha megkérdezed őket mindenkinek csak börtönőr volt a felmenői közt, rab egynek sem :-)
Imádják az angol királynőt és felesküdnek rá, arra aki olyan messze van onnan mint Makó Jeruzsálemtől és talán pont annyira is törődik velük mint amilyen közel lakik hozzájuk.
Államformájuk alkotmányos parlamentáris monarchia ....ízlelgessük ezt még...parlamentáris monarchia, nattyon jóóóó, és a lényeget majdnem lefelejtettem, nyáron fürdőruciban érkezik hozzájuk a Mikulás a krampuszlányokon pedig bikini van....imádni való, nem ?
Ezek után senki sem csodálkozhat azon amit a fenti képen lát : egy gyárilag megültetett furgon, méretes alufelniken peres gumikkal, spoiler hegyek és metál-arany fény. A motortérben  V6-os benzinpusztító esetleg egy V8-as nem gyenge blokk,  a sofőrt elektromos kütyük sora bőrkárpit és légkondi kényezteti....de azért ott vigyorog a farán a vonóhorog, ha szó érné a derék farmert hogy száguldozásra vette a verdát mutogathasson a vonóhorogra és ártatlan pofával mondja :  áááááááá a tanyára köll, hordani a ganyét (...)
És ez már így megy néhány évtizede, a Holden (GM) lassan már hatvan éve ontja magából az ilyen Ute nevezetű furgonokat.


(játék felhívásunk következik : Hány Opel / GM alkatrészt ismersz fel az autón, esetleg magát az autót is ? ) 

                            *******************************************

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése