Keresés ebben a blogban

2012. február 7., kedd

Óriás luxustengerjárók

A méret a lényeg ! Óceánjáró hajók tengernyi luxussal 
 
 
      
 A Costa Concordia januári balesete óta sokszorozott figyelem szegeződik a turizmus eme ága felé, tegyük hozzá nem feltétlen pozitívan. A toscanai partok közelében fekvő Giglio szigetnél,  Francesco Schettino kapitány vezette óriáshajó megborulása és katasztrófája nem igazán tett jót ennek az üzletágnak, de nem szabad egy balesetből egy egész iparágat megítélni és/vagy elfordulni egy esetleges lehetőségtől hogy kipróbáljon valaki egy ilyen tengeri körutazást. Némi éllel megjegyezve, most kell egy ilyesmi útra befizetni, garantált az akciós, kedvezményes ár mostanság.
Ezek a hajók szépek, technikai remekművek egy úszó csodák és ne feledjük, ha nem Mr. Schettino tekeri azt a hatalmas hajókormányt, még biztonságosak is és garantáltan élményre szóló utazást biztosítanak vendégeik számára minden földi jóval és luxussal megfűszerezve.

Dawn Princess 

.
 
Valamivel kevesebb az utasbefogadó képessége mint a hasonló (felső kategóriás óceánjáró) hajóké , ezáltal téve még kényelmesebbé az utazást és több változatosabb luxus szolgáltatást tud nyújtani utasainak. Azért a befogadó képessége cseppet sem kevés, utaskapacitása 1950 fő, 400 balkonos kabin is a rendelkezésükre áll. Ezen kívül kaszinók, bárok,üzletek, medencék és konditermek "Lotus spa óceánra néző edzőteremmel", mozi, kápolna, könyvtár, stb, stb. Mindezek összessége,  egy  77000 tonnás (!!!) 262 méteres és 21 csomó végsebességű monstrum aminek a  megépítése 380millió dollárjába volt a P&O Cruises vállalatnak 1997-ben.

                                    (Csemege, itt megtekintheted a Dawn Princess fedélzeti térképét )
  
Seabourn Sojourn 
 
.  
 
A 2010-ben épített, 32,000 tonnás óceánjáró 450 vendég befogadására képes és "csak" 198 méter a hossza. Első útja  2010.június 6-án volt, tehát igencsak friss darab az "Utazó hotelek" világában.
Lakosztályai szolgáltatásai az ingyenes pezsgő érkezéskor, 24 órás szobaszerviz, gyümölcskosár napi feltöltéssel, bolyhos frottír köntös ruha-és papucs, egyiptomi pamut ágynemű / paplan, finom szappanok, esti rendrakó szolgáltatás (ez mondjuk nekem is jól jönne otthonra), napilap, World Atlas, óra / barométer / hőmérőt és esernyő :-) És ha ez sem lenne elég, csak ki kell menni a kabinból, bocsának lakosztályból és élvezni a többi szolgáltatást is mint pl. a spa létesítmény több mint 11.000 négyzetméteren  2 kültéri medencével és 6 szabadtéri pezsgőfürdővel. Éttermek bárok és kávézók, üzletsorok és a  "Marina" részleg nyújtotta vízi sport lehetőséget is akár.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése