Keresés ebben a blogban

2022. szeptember 12., hétfő

Wartburg 353W - follow me car



Furcsa dolog ez a nosztalgia, régen amennyire utáltam, - ki nem állhattam sem a hangját, sem a szagát -  most ép annyira érdekesnek és izgalmasnak látom egy-egy szép 353-as kocka Wartburggal való találkozást. Pláne, ha ez még egy olyan különlegesebb darab is mint ez a reptéri előteres "marshaller" replika. Ja, és már sem a hangja sem a szaga nem irritáló számomra, inkább csak  nosztalgikus hangulatú, megmosolyogtat.

Az LKK (Légiközlekedési Kulturális Központ Közhasznú Nonprofit Kft) közreműködésével, 2014 őszén elkészült Wartburg hűen tükrözi a ferihegyi reptéren egykor szolgálatban álló, a nyolcvanas évek elejének LRI-s színmintájának megfelelő előteres gépjárműveket. Restaurálási alapnak egy átlag feletti jó állapotú példányt sikerült találniuk, így a felújítás viszonylag  gyorsan és nagyobb zökkenőktől mentesen zajlott le.


Jól jellemzi a dolgot hogy, talán a legnagyobb nehézséget és kihívást az Ikarus irányjelző lámpákat is magába foglaló és működő fényhíd elkészítése jelentette. Aki esetleg ennek az évezrednek a szülötte lenne és számára semmit sem mondana, a Wartburg név vagy mint fogalom, röviden a dolog ízéről, - kelet-német (DDR) gyártmányú, alvázas, háromhengeres, vízhűtéses kétütemű motor hajtja, és a fokozatokat 4 sebességes kormányváltóval lehet kapcsolni.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése