Keresés ebben a blogban

2022. május 19., csütörtök

Bárhova elvisz : Argo Avenger 8x8

Ez egy ilyen izé, egy quad...nem, mert annak meg ugye benne van a nevében is hogy négy, ez meg ugye nyolc, -mármint kerekű...


...talán, akkor 8 kerekű terep-quad, ami persze alapjában hülyén hangzik, bár a ráaggatott ATV név (kategória) sem sokatmondóbb vagy pontosabb mert abba aztán minden bele tartozik az ilyesmi kis világjáró-felfedező micsodáktól kezdve a gyerek, sport, munka, erdészeti és katonai (!!!) 


2-4-6 kerekű quadok és egyebek hatalmas halmaza ez meg mint már éles szemmel rávilágítottunk, nem négy  hanem nyolc kerekű és a becsületes neve Argo Avenger. Kéthengeres,  CVT automata irányváltóval és ami a lényege : mind a 8 kerék hajtott. Fordulni mint a tankok és lánctalpasok, amelyik oldali kereket befékezi, arra fordul.


Számtalan helyen (főleg nehezen elérhető, Isten háta mögötti helyeken) alkalmazzák és a variálható kialakításának köszönhetően számtalan sok célra alkalmas akár a világ legzordabb viszonyai között is. 


Sarkkutatók, környezetvédők erdő és mocsár járók (ja, hogy nem mondtam? korlátozottan  úszni is képes) kősivatagok kutatói és persze még a katonaság is alkalmazza. Készülhet 2 személyes platós változatban, de akár 8 fős csapatszállítónak is, teljesen "pucér" vagy fémkeretes/ponyvás esetleg teljesen zárt felépítménnyel is. Kiegészíthető  csörlőtől  kezdve a géppuska állványon át egészen a gumi hernyótalpig...bármivel. Csak az ára...az ne vetekedne egy jól felszerelt középkategóriás autóéval (...)
ahogy a képeken is látható...
...nincs számára akadály


Argo Avenger 700 8x8
A motor 674cc, két henger, benzin
Teljesítmény 26 hp @ 3600 rpm
Átviteli Két előre, egy hátra, automatikus
Üzemanyag Kb. 1 gallon per 2 óra
Végsebesség 22mph





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése