Keresés ebben a blogban

2019. december 11., szerda

Útszéli kép - Pullman a fűben

1963-ban a Mercedes bemutatta a valahol volt legnagyobb, korának legexkluzívabb limuzinját (manapság a Maybach modelljeit lehetne vele összevetni) a W100-ast. A '60-as évek elején a cégnél arra az elhatározásra jutottak hogy felveszik a kesztyűt a Rolls-Royce -al és a legfelsőbb körök autós igényeit igyekeznek kiszolgálni, így született meg 1963-ban a 600 -as széria.


A modellből alig 2800 darab készült és a főbb vásárlói hírességek, popsztárok, diplomáciai testületek, olajmilliárdosok vagy  esetenként, (afrikai) diktátorok voltak. Ezért (is) meglepő egy ilyen "nagyvaddal" egy útszéli, füves kis placcon találkozni amiből egy vidám kis csapat száll ki egy apró település félreeső végén hogy elfoglalja szálláshelyét..

Egy biztos, nem egy gyakori csapatszállító autó az ilyen egy  nyári hétvégén az üdülőszezon közepén. Ha másért nem, már a mérete miatt sem, a képeken szereplő standart (alap) változat 3200 mm-es tengelytávval rendelkezik, de a hosszított kivitel már tekintélyes 3900 mm-es tengelytávval és 6240 mm-es teljes hosszal büszkélkedhet. A 600-as sorozat korának egyik legfejlettebb, legelőkelőbb és legdrágább autója is volt egyben. Szinte az összes, akkoriban már rendelkezésre álló extrával felszerelték ami már a termelés ideje alatt csak létezett és mindkét változata a  Pullman és a Landaulet is  rendelhető volt páncélozott kivitelben is.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése