Keresés ebben a blogban

2019. november 3., vasárnap

Dubainak, szeretettel

Maybach 62 Landaulet

 


 A Mercedes luxusmárkájánál az 57 és a 62 számok az egyes modellek hosszát jelölik deciméterben. Az 57-es rövidebb tengelytávú változat, míg a 62-es a sofőrös limuzin. Mindkét típus rendelkezik S-változattal, amely erősebb motort és sportosabb optikai kiegészítőket kapott. A Maybach 2008-ban készített egy 20 darabos limitált sorozatot a hosszított 62 -es modelljükből amit hol máshol, mint a dubai motor show-n mutattak be. A Landaulet elsősorban különleges, exkluzív tetőmegoldásával különbözik az alap 62 S-től. A tető hátsó része vászonból készül, így az utasok bármikor szabad utat engedhetnek a menetszélnek és kabriós élményként tölthetik el az utazásra szánt időt, esetleg integetve parádézhatnak egy -egy királyi, államfői felvonuláson. A típussal egy régi, ma már igen ritkán használt karosszériaformát elevenít fel a Maybach. 



A landaulet, egy hátul nyitható tetejű, elöl viszont zárt autót jelöl, amelyek mára szinte teljesen kihaltak. Csupán néhány tucat ilyen autót gyártottak, zömmel államférfiak, egyházfők és hírességek számára, olyan felvonulásokhoz, ahol barátságosan integetve igyekeztek megnyerni a tömeget.


Ugyanakkor az első két ülés felett meghagyták a fix tetőt, tehát a sofőr biztosan nem ázik-fázik és egy esetleges páncélozás is megoldható ha a megrendelő esetleg ezt is beikszeli az extrák listáján. 
A belső tér sem mindennapi, mindent fehér bőr, fekete zongoralakk felületek vagy fekete gránitbetétek borítanak, így a hangulat belül méltóságteljes és fejedelmi.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése