Keresés ebben a blogban

2013. augusztus 30., péntek

Aprócska ősoroszlán : Peugeot 201

Egy igaz kis gyöngyszem, egy igazán hangulatos környezetben

Örömteli dolog ha egy harmincas évekbeli autót láthatunk tökéletesre restaurált állapotban, OT-s minősítéssel és rendszámmal ellátva. Külön örömteli dolog ha valaki már arra adja a fejét hogy ebből az időszakból válasszon magának veteránt és azt nem úgy teszi ahogy a nagykönyvbe írva vagyon, - keress egy sokhengeres, értéktartó luxus autómobilt hanem.

 Nem, vélhetőleg nem így történt, hanem valami kicsi és hétköznapi darab irányába fordult a tulajdonos és ne legyen kétségünk. egy ilyen idős autó restaurálásánál ezekre a "népautókra" is simán rálehet locsolni azt az összeget amiből esetleg egy nagyobb, több presztízzsel rendelkező típusnál is szükség van.


.
Nem, ez egy népautó volt már akkor is és  nem kell sok ésszel rendelkezni hozzá hogy lássuk, a mai tucat 207-esek, 208-ok korabeli megfelelője volt az 1929-es párizsi autószalonon bemutatott 201-es típus. Négy személy és némi csomag kényelmes szállítására volt alkalmas, ebben a kezdetekben 1122 köbcentis 23 majd a modell fénykorában már 1307 ccm /26 le valamint 1465 köbcentis és 35 lóerős erőforrás volt partner.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése