Keresés ebben a blogban

2016. április 27., szerda

Ismeretlen ismerős - Mitsubishi RVR X 4WD

Ismerjük jól a formát, még annak ellenére is hogy napjainkra megcsappantak ezeknek az egyterű Mitsubishinek a felbukkanása az Európai utakon. 1992 azért már elég rég volt és ezt, - az akkor már második szériás Space Runner-t akkor kezdték el gyártani. Szóval kikoptak az utakról, na. De hiába a fakuló emlékek az öregedő memória állomány, valahogy nem stimmel itt valami. Valahogy mintha kicsit más lett volna ez a típus (...)

.


A kompakt méretű egyterű és a forma, az aszimmetrikus ajtóelrendezés (a sofőr mögött van még egy hátsó tolóajtó az utasoknak, a másik oldalon nincs plusz ajtó) stimmel, de a többi részlet?
Még szerencse hogy vannak árulkodó jelek, az emelt hasmagasság, a gallytörőrács elöl és a terepjárósan hátra kihelyezett pótkerék, de ha vesszük a fáradságot és belesünk alá akkor a hátsó meghajtás is gyanússá válhat. Ez egy négy kerék meghajtásos RVR változat. Igazából ha mai szemmel nézzük, jó tizenöt-húsz évvel megelőzte a korát. Manapság jönnek ki ilyesmivel a gyártók, kényelmes, mindenhol hadra fogható családi modellként.


Európában ezt a változatot nem is forgalmazták és kizárólag csak jobb kormányos változatban gyártották, Az öreg kontinensre csak Angliába jutott el egy-egy példány.
Tágas, kényelmes, állandó összkerékhajtás  ami  kisebb terepakadályokkal, földutakkal és esetleges nagyobb hóval is könnyedén megküzd, de a városi dzsungelben remek szolgálatot tesz az automata váltó. Egy négyszemélyes családnak bőven elég és a csomagtartóba befér még a kutya és/vagy számtalan holmi is.  Kétliteres motorja közel 150 lóerős, igaz a lovakat etetni kell - fogyasztása ritkán megy 9,5-10 liter alá. Hozza a szokott japán autós megbízhatóságot és a háttérben még ott az a  mindenen átmegy, nincs akadály érzet is.
Tetszik, bevállalnám, még így öregkorára is :-) 

.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése