Keresés ebben a blogban

2013. október 29., kedd

Pannonia S4

Kezdjük a fekete levessel, e sorok írója nem feltétlen híve és rajongója a hazai Pannonia motoroknak. Persze szereti, úgy mint más klasszikus motorokat, de nem ez a típus a kedvenc.
Azaz hogy de, mármint mégis van egy....egy konkrét példány, amiért talán még sok mindent is megadna és rajongásig tudná imádni....ezt, itt :


..... pedig jelenlegi kinézetében nem is mondható klasszikusnak, főleg Pannonia formának nem (...)
Talán pont ezért lenne az imádat ?

Azon a vizuális sokkon továbblépve hogy ezt a motort egy négyhengeres blokk hajtja ( 2 db kéthengeres 250 köbcentis Pannonia blokk összeházasítva) érdemes a finom kidolgozásokban, technikai részletekben is elmerülni :


.
A motort Kiss-Bus Gyula építette még a 80-as években. Értelem szerűen nem pont így nézett ki akkoriban, de a 4 henger és az igényes kidolgozás már akkor is jellemző volt rá.
 Aztán eladta talán kicsit el is feledte, mikor egy szép napon 2006 környékén egy motoros börzén, szörnyen leharcolt állapotban viszont látta az eladó gépek közt. Mondani sem kell, ott rögtön vissza(meg) vette !
Az ezt követő években pénzt és időt nem kímélve ismételten egy szemet gyönyörködtető gépet faragott a  romból amit mi sem bizonyít jobban mint ezek a 2013 nyarán készült képek



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése