Keresés ebben a blogban

2013. október 1., kedd

Az örök város

Igen, igen és még egyszer igen! Róma az örök város!
 Róma az örök téma, mert mint tudjuk, - minden út Rómába vezet és ez a téma kimeríthetetlen. 
 Beszámolók százai születnek erről a városról, össze kell hát szednem magam, hogy ne csak egy újabb római beszámoló szülessen, hanem valami más. 
Nos, ez most valóban kicsit más lesz. Itt nem esik szó a város hihetetlen nevezetességeiről és látnivalóiról, nem esik szó az egész hangulatáról (azt egyébként is nehéz lenne leírni) és nem teszünk még említést sem a fantasztikus kajákról, pizzákról, tésztákról és fergeteges fagylaltozásokról sem ;-) 
Most tehát azt láthatod, hogy egy egyéni (benzingőzzel átitatott) szemszögből  tálalom e csodálatos város pillanatait. Ilyen "útleírást" még biztosan nem olvastál sehol, főleg hogy ezek túlnyomó többségben csak autós-motoros képek ;-) 



Rögtön az elején elpufogtatjuk a két legnagyobb közhelyet,  
bájos Fiat 500 és  Vespa robogó :
.
...mondjuk hogy a Vespából rengeteg van napi használatban abban nincs semmi meglepő, hisz' több évtizede gyártják őket millió variációban és folyamatosan modernizálva, még ha a laikusoknak mind egyforma öreg vacaknak látszik is, de hogy a 40-50 éves apró Fiatok ilyen gyakorisággal és láthatóan jó egészségben rohangálnak minden felé az már valóban meglepő :
Fiat 600

.
és még két Fiat 500 -as

.

Klasszikus a mindennapi forgatagban : 


.
Motor és robogó parkolók szinte mindenhol, mindenhol tele. Nem véletlen mondják Itáliát a robogózás bölcsőjének, a motorosok Mekkájának ;-)
veterán a napi rohangálosok közt

.
Őrzik a rendet, rendőrség és csendőrség :

.
Igazi olasz, horpadt autó a parkolóban, letámasztott öreg Vespa és elegáns, öltönyös macsó :

Városi hangulatképek, vegyesen :
.
.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése