Keresés ebben a blogban

2013. szeptember 26., csütörtök

Éjszakai látomás - Basler Turbo 67

Azt gondolhatnánk hogy a XXI. században a (olaj)multik kizárólag csúcs és/vagy űrtechnológiás szuperkompjuter vezérelte mega-giga technikákkal dolgoznak, dolgoztatnak kutatásikhoz. 
Egy frászt, nézd meg ezt :-)

Basler (BT) Turbo 67
Adva van a gép oldalán is jól olvasható cég, amiről talán még életedben nem hallottál, és így első blikkre talán valami romantikus kalandvágyó őrültkék csapatának is hihetnénk a járművükből ítélve. Nem azok, nagyon nem. A cég különböző geológiai, geofizikai, földtani, gravitációs, szeizmikus valamint saját szabadalmaztatott adatfeldolgozási módszerekkel dolgoznak és még kitudja mi minden féle méréseket végeznek, jellemzően a világ legnagyobb olajipari cégeinek megbízásából.Ezekben a munkálatokban  társuk a képeken látható repülőgép, legyen akár szó forró sivatagi vagy zord Grönlandi célállomásról.



 A típus alapja a  jól ismert és legendás Douglas DC-3  modern, a mai környezetvédelmi (Stage III zajtanúsítás) és gazdaságossági igényeket kielégítő PT6A - 67R Turbo Prop motorokkal szerelve. Jellemzője a rendkívüli megbízhatóság akár szélsőséges körülmények között is, nagy teljesítményű, sokoldalú, egyszerű és tágas 5 tonna szállítási kapacitással rendelkezik. Üzemeltetése és karbantartása olcsó és egyszerűnek mondható a mai repülőgéptípusok közt. A Basler BT- 67 -es  kérdés nélkül a világ legtapasztaltabb többcélú repülőgépei közt említhető, úgy tervezték  hogy megfeleljen a versenyképes kihívásokra extrém körülmények közt is.  Ami pedig ennek a blognak a szempontjából fontos, egyszerűen csak annyi, hogy klasszikusan szép !



.


.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése