Keresés ebben a blogban

2011. november 21., hétfő

Próbakör / teszt : japán belpiac, Nissan Bluebird LeGrand

A Nissan kékmadara hosszú múltra tekinthet vissza. Az első Bluebird- ek még 1957-ben gurultak le a gyártószalagokról, ez az egyik leghosszabb ideig tartó típus / típusnév a  japán autógyártók kínálatában.
 Hozzánk is jutottak el belőlük és öregbítették a cég hírnevét most mégis egy olyan példányról lehet olvasni itt ami nem gyakori látvány sem hazánkban, sem Európában.  



Ennek a '96 és 2001 közötti generációnak U14 -es volt a gyári típuskódja a szokásos Bluebird formát adta a vásárlóknak, egy kompakt / közepes méretű elsőkerekes családi autó, csakhogy ezt a változatot már nem forgalmazták a mi kontinensünkön. A Maximánál kisebb az Ameránál nagyobb méret házon belül a szintén kimúlt Primera kategória méretben, de annak stílusánál kicsit visszafogottabb, konzervatívabb.
Csak négyajtós szedánként volt megvásárolható 1,8-as és kétliteres motorokkal. A Nissan Hyper CVT automata váltó elsőként volt elérhető ebben a sorozatban.

oldalról nem....


...de szemből erősen emlékeztet a Nissan Maximára
A beltérre a méretkategóriának köszönhetően nem lehet panasz, bőséges a helykínálat elöl és hátul is a műszerfal kialakítása és a kárpitok színei a kilencvenes évek végi, kétezres évek eleji stílust hozzák nem túl harsány és szívbajt sem fogunk kapni a vizuális élménysokktól ha beülünk az autóba, de minden kellő és szükséges extra felszerelés is rendelkezésre állt, minden ergonómikus...és ez így van jól, minden olyan precíz, minden olyan japános. A kétliteres motor még automata váltóval párosítva is kellő lendülettel mozgatja a kasztnit.

.
semmi extra, leszámítva a rossz helyre rakott kormányt


...és a motortérben sem

 Személyes kedvencem volt ez az aprócska kis extra :
...elsőre fel sem tűnt magán a kocsin viszont a kormányoszlop közelében megtaláltam a kapcsolóját, pechemre gyújtás nélkül próbálgattam így nem mutathatta meg magát nekem én viszont nem igazán értelmeztem a kapcsolón található piktogramot  így egy időre feledésbe merült a dolog.

Aztán valahogy mégis csak felfedeztem : ez a bal-elöl található szélesség jelző gombja ....ja és persze motoros és teleszkópos :-) 
A jobbkormányos piacokon elterjedt extra.



kitolva ...
.

...és elrejtve, behúzva
...ha akarsz olvasni egy másik japán beltenyészetről, ITT   MEGTEHETED !

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése