Keresés ebben a blogban

2011. szeptember 8., csütörtök

Próbakör / teszt : egy japán belpiacos Corolla

 ...bizony ez nem egy megszokott Toyota Corolla, ha nem a világ leghétköznapibb és legelterjedtebb típusáról volna szó igaz kicsit más formában mint amit mi is megszokhattunk idehaza, még azt is mondhatnánk kicsit nagyképűen hogy egy autós csemegéről lehet most itt olvasni. Egy japán belpiacos használt autóról, ami valljuk be a hazai szaksajtóban nem gyakori dolog. 

A becsületes neve Toyota Corolla II és a felszereltség valamint a célország függvényében kapta a Windy valamint a Tiara utónevet. Kizárólag csak háromajtós kivitelben készült és mivel ázsiai forgalmazásról beszélünk jobbkormányos és többségében automata váltóval szerelt példányok ezek, rendelhető volt 1,3-as 1,5-ös benzines valamint 1,5-ös dízel motorral is.

1997-es évjárat

tipikus '90-es évekbeli forma

 A legyártott mennyiség zöme japánban talált gazdára, de példányai megtalálható Ázsia szerte, sőt a szürkeimport révén még Oroszországban is. Ez mondjuk egy külön történet, megérne egy külön misét hogy a kontinensnyi vodkaivó ország azon részéről ahonnan már közelebb van Japán mint Európa bármely pontja, tucatjával visznek haza a polgárok használt (olcsó) autót japánból és az az aprócska tény sem zavarja őket hogy ezekben a kocsikban jobbos kormány van, otthon meg ugye bal oldali, tucatjával rohangálnak "rossz oldali" kormányos autók a messzi orosz vidéken (...)

az "eltévedt" kormány...csak semmi politika :) 
 Visszatérve a képeken látható Corolla Tiara -hoz, 1,5-ös 67 lóerős motor hajtja, automata és rendelkezik egy remek kis gyári napfénytetővel. Méreteiben a "békaszemes"(1997-2002 közötti) szintén 3 ajtós Corollának megfelelő, tehát 2 főnek + egy-két gyereknek tökéletes, de négy felnőttnek is elegendő helyet biztosít. 


Tiara : gyári alufelni, szárny és még egyéb apróságok

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése