Keresés ebben a blogban

2011. november 23., szerda

Elárverezik az L410- est

Akarsz egy saját repcsit ?      
...most megteheted :-)



 Jött a hír, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV) elárverezi a tulajdonában lévő L-410-es mentőrepülőgépet, a gép (Liszt)Ferihegy  műszaki előtéren álldogáló HA-YFD.
Az árverési hirdetményből megtudható hogy az ingóság az OMSZ vagyonkezelésében van és a kikiáltási ára 19.143.000,-Ft (azaz tizenkilencmillió-egyszáznegyvenháromezer forint).
Még mielőtt bárki is zsebében a húsz milkával kirohan a reptérre, nem árt tudni : a repgép limitált naptári repülési engedélye 2010-ben lejárt az utolsó reviziója 2000-ben, az utolsó ápolása 2004-ben volt...a gép jelenleg nem alkalmas repülésre, annak teljes felújítása szükséges valamint vannak még olyan apróságok is mint pl. az árverési biztosíték összege kettőmillió forint, de ehhez képes a százezres licitlépcső már csekélység.
Nyáresti hangulatkép, L410 UVP-E9

Az L-410 Turbolet a Let Kunovice csehszlovák repülőgépgyártó vállalat által kifejlesztett 19 személyes, két légcsavaros gázturbinával felszerelt, felsőszárnyas utasszállító repülőgép. 
Az 1969-es első felszállása óta 1138 darabot gyártottak belőle, továbbfejlesztéseivel, modernizálásával meglehetősen közkedvelté vált az idők folyamán. Személy- és teherszállításra egyaránt alkalmazzák polgári és katonai üzemeltetők, hazánkban az első példányokat a Magyar Néphadsereg használta majd leselejtezésüket követően ezek a gépek légiszállításal foglalkozó kft-khez kerültek. A HA-YFD lejstromjelü gépet 1989-ben gyártották az OMSZ -nél volt szolgálatban mint mentőrepülőgép. Repült óráinak száma 2013, a leszállások száma 1835.

(sorry, a képek telefonos képek)

Update : Esetleg ha macerásnak találod ezt az ajánlatot van egy másik is. Szintén találkozni vele a Ferihegyen Liszt Ferenc reptéren, szintén nem túl böhöm méret és valjuk meg, van jópár előnye az L410-el szemben.
Jó vásárlást :-)  http://www.aerohunter.com/ads/1981-challenger-600-sn-1017/

Challenger 600 (M-CHLG)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése