Keresés ebben a blogban

2024. március 5., kedd

Ausztrál nagyvad!


          Holden Commodore SS   (V8 5,0)

A Commodore (VP széria) egy, a  méretében felsőkategóriás autó, amelyet az ausztrál Holden (General Motors Australia) készített 1991 és 1993 között. Ez volt a Commodore második generációja. A képen szereplő VP sorozat 1991 szeptemberében jelent meg, és 1993 júliusában már le is váltotta a generációs következő tagja, a VR széria.

Az SS megnevezés a " Super Sport " rövidítése, amit először 1961-ben vezetett be a köztudatba a General Motors, a Holden anyavállalata a sportos modelljei megkülönböztetésére. Itt is ez volt a cél, az SS egy sor Holden jármű opciós csomagja volt, amely V8-as motorokat,  egyedi belső tereket a karosszéria sportosabb kiegészítőit, hangosabb és magasabb áramlású kipufogórendszereket tartalmazott, amelyek általában agresszívebb és teljesítményközpontúbb érzést adtak a tulajdonosoknak. 

Európában nem egy gyakori látvány még a jobb-kormányos autók itteni fő terepén, Angliában sem, de érdekes játék európai szemmel keresgélni az autón azokat a vonalakat / alkatrészeket amit nekünk is ismerősök lehetnek néhány egykori GM/Opel típusból


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése