Keresés ebben a blogban

2023. május 5., péntek

Trafipax infó (2023.05.01) nincs többé hibaszázalék !!!

 

  No mercy - nincs bocsánat, nincs kegyelem, nincs több trafipaxos tűréshatár !!!

Május elsejétől már életbe lépett az a törvénymódosítás melynek lényege hogy, nem lesz többé hibahatár a minimális gyorshajtásért is jár már a bírság! Mostantól szigorúbban veszi a rendőrség a sebességhatárok átlépését, még többen kaphatnak bírságot. Mit jelent ez a gyakorlatban?


Ez idáig a traffipaxok hibahatárának hívott eltérés például 100 km/órás sebességig 3 km/óra volt, míg felette 3%-os eltérést toleráltak. Ez azt jelentette, hogy valójában nem 50 vagy 60 km/óránál jött a csekk hanem 53, 63 km/óra volt a még büntetlenül megléphető valós sebesség. Aztán még ott volt  a nem is feltétlen urban legend - azaz az autók órájának pontatlansága, csalása -  kényelmes helyzetben  egy 50-es szakaszon az autó órája szerinti 60-65 km/h sem számított gyorshajtásnak. Ebbe az autó műszerének esetleges csalása, de a rendőrség által kirakott trafipaxokon beállított hibahatár is tényezője volt abban hogy nem vették olyan véresen komolyan a konkrét számot amit egy-egy közlekedési tábla mutatott az adott szakaszon, adott sebességre vonatkozóan. Na, most ennek lett vége.

 „A mérőeszköz által adott érték további korrekció nélkül veendő figyelembe” – adta tájékoztatásul az ORFK. Magyarra lefordítva, ha a mérőeszköz kijelzőjén 50 helyett 52 km/h  jelenik meg városon belül, akkor az már a bírságolható kategória. 

A tanulság, a rendőrség továbbra is szolgál és véd, mi meg próbáljuk meg betartani a ránk vonatkozó szabályokat!


 

.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése