Keresés ebben a blogban

2023. január 24., kedd

Citroen Type H retro kit (Fabrizio Caselani Automobili)

 


Aki egy kicsit is benne van a klasszikus autók világában, az jól ismertheti a Citroen legendás kisbuszát a HY modell változatait. Akár egy régi Louis de Funès filmben, de akár napjainkban népszerű  Food Truck fesztiválon is jól mutatnak a mai napig is, egyszerre bumfordi és bájos vonalaival, hullámos oldallemezeivel. 

Ezt a retro divathullámot lovagolta meg sikeresen a Fabrizio Caselani Automobili cég amely a modern Citroen Jumper kisbuszokat  - egyenlőre csak a zárt, dobozos változatait - öltözteti fel a legendás HY típusra jellemző ruhába. A cremonai manufaktúra a Citroën jóváhagyásával épít a Type H kinézetű modern megfelelőjét. Fabrizio Caselani és David Obendorfer közel húsz idomból álló kittet készített, amellyel bármely normál kivitelű Citroën Jumper (és testvérmodelljei) átalakíthatók az eredetire minden fontos részleteiben emlékeztető járművé. A páros ötletére bőven akad majd vevő hiszen parádésra sikerült a szett, talán még kicsit alá is lőtték a legyártott darabszámot a kibontakozó kereslethez és sikerhez képest.

 

 Visszatérve a fent leírt nevekre, a dizájner nevét helyesen Obendorfer Dávidnak írjuk, hiszen egy magyar srácról van szó, foglalkozását tekintve formatervező aki korábban már egy sor legendás autótípus modern változatát képzelte el a virtuális világban. Ezek egyébként mind nagy sikert arattak a különböző nemzetközi autós portálokon is, eddigi munkái közül a legnagyobb figyelmet a Volkswagen T1 Revival kapta és legutóbb a BMW 02 típusnak állított emléket.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése