Keresés ebben a blogban

2021. november 3., szerda

játék a betűkkel


 

Igazából semmi extra csak egy öregecske Land Rover Discovery, néhány aprósággal csinosítva, például aftermarket fehér indexekkel. Aztán ha kicsit közelebb lépünk hozzá csak akkor esik le a poén :-)


A Land Rover Discovery , más néven "Disco", egy közepes méretű SUV-sorozat. A sorozat jelenleg az ötödik generációnál tart, amelyből az elsőt 1989-ben mutatták be, így a Discovery az első új modellsorozat az 1970-es Range Rover megjelenése óta – amelyen alapult – és csak a harmadik új termékcsalád a Land Rover (jármű és márka) 1948- as koncepciója óta. A Discovery Series I-est az 1989-es Frankfurti Autószalonon mutatták be és az Egyesült Királyságban az év októberében jelent meg a piacon, miután a járművet a "Project Jay" belső kódnév alatt fejlesztették ki.  Az új modell  az akkoriban felkapott Range Roverre épült, ugyanazt az alvázat, felfüggesztést és 4WD-rendszert használta,  és az ebből származó karosszériakialakítást – különösen a négyajtós -  nagy részét is másolta, ára kedvezőbb volt. A középkategóriásabb piaci szegmens célozták meg vele, amely az akkori japán versenytársak fölényét kívánta ellensúlyozni.

A Discovery volt a Land Rover első olyan modellje, amelyet akár családi autóként (is) helyeztek el a típus palettán, úgy tervezték, hogy teljesen terepjáró legyen de akár minden család számára alkalmas akár napi használatra is.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése