Keresés ebben a blogban

2021. március 19., péntek

Emily

 

Emily nem egy Istennő, nem egy angyal és nem is egy szobrászművész fantáziájának agyszüleménye, Emily-t a Rolls-Royce-ok orremblémáját ugyanis egy valós, élő asszonyról mintázták anno. Emily nem sokkal a márka megalapítása után, 1907-ben készült el, és került fel Lord Montagu of Beaulieu úr Silver Ghostjára. 

 

A befolyásos lord maga bízta meg Charles Robinson Sykes szobrászt, hogy készítse el az impozáns orrdíszt, és rögtön modellről is gondoskodott, a legenda szerint Eleanor Velasco Thornton, ismert színésznő és modellel volt munkakapcsolata és ahogy az lenni szokott az ilyen legendákban, nem csak munkakapcsolat volt ez. Nehéz a lordok élete, házasságról a társadalmi és anyagi különbségek miatt szó sem lehetett, a lord későbbiekben elvett egy másik, rangban hozzá illő nőt. Kapcsolata Eleanorral azonban erősen feltételezhetően megmaradt, mivel egy lánygyermekük született belőle, titokban. 

 



 

A titokról kevesen tudtak, de köztük volt a szobrász, akinek egyébként gyakran állt modellt a szép hölgy, így adta magát a dolog, hogy most is ő kölcsönözze az arcát és a testét a szerelme számára készülő egyedi, különleges orrdíszhez.Manapság a nyugalom szimbólumaként is emlegetik, a minőség és az elegancia egyik megtestesítője, amelynek energikus megjelenését varázslatosan kecsesnek és felsőbbrendűnek tartják. 



 

Az orrdíszeket a mai napig tradicionális technológiával, kézzel készítik. Mivel az öntőformát össze kell törni, hogy megkapjuk az öntvényt, így valójában nincs két azonos szobor. 1951-ig maga a művész és a lánya gyárthatta csupán az orrdíszeket, minden egyes munkadarabot szignálva és bedátumozva majd ezt követően is csak  alig néhány beavatott ötvösmestert alkalmaznak a készítésére akik a hagyományoknak megfelelően szignózzák művüket. 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése