Keresés ebben a blogban

2019. március 3., vasárnap

A kevesebb néha több


Talán használhatom azt a szót hogy szerencsére, de az aktuális tuning irányzatból már kezdenek teljesen kikopni az órási "hókotró" spoilerek és szárnyak, csavart küszöbök, sehová sem vezető légbeömlők és diffúzorok valamint egy formai borzalmak. Mára már erősen az a kevesebb néha több szemlélet az elterjedt. Egy jó felni (és persze gumi is) választás, finom kis ültetéssel, jól megválasztott, -az autó formájához harmonizáló- színnel több elismerő pillantást kap mint egy üvegszálas nehézbombázónak álcázott nyomi gnóm.
És még egy fontos változás, a 10-15 évvel ezelőtti trendekkel szemben ma már igen is menő egy tízen-húszon éves autót tuningolni, ha az valóban igényesen és ízlésesen van megcsinálva. Itt ez a két Mercedes, ráadásul még csak nem is szedán vagy valami sportosabb forma hanem mindkét példány  kombi :-)


Az 1996 és 2003 közt gyártott W210 -es sorozat (taxis szlengben, pápaszemes Merci) talán most van presztízse mélypontján, tegyük hozzá - kora ellenére ezt annak is köszönheti - hogy gyakorlatilag a márka szégyenfoltja volt meghibásodási hajlam és rozsda szempontjából....ja nem, talán van egyel lejjebb is, a vele egy idős 8első generációs) Mercedes Vito -k. De a tárgytól nem el térve, ez a példány a képen, kívánatos!

Elődje, a második képen szereplő W124 -es  (1984-1996) viszont egész más történet.
Egyik legsikeresebb típusa volt a márkának, a megbízhatóság és a "világból kimegy" autók ikonikus példája. Napjainkra pedig már a veterán autó kedvelők is kezdik észrevenni, felfedezni maguknak a kori példányokat.



Mindkettő kombi családi autónak született, gyerekek hordani oviba / iskolába, hátvégenként kirándulni hogy azt követő hétköznapokon újra a családok megbízható igáslova legyen. Eltelt 20-25 év, kapott egy ízléses beavatkozást és íme, egy  kívánatos hobbi autó vált belőlük!


Ha tetszett a téma, még többet itt olvashatsz a blogon tuning témában:  link

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése