Keresés ebben a blogban

2017. október 31., kedd

Piaggio Ape Calessino


Nehéz Rómában a turista nevezetességek környékén úgy járni, hogy ne találkozzunk egy-egy példányával a Calessinonak, jellemzően vigyorgó és hevesen fényképezgető külföldi vendégekkel. 

Az ikonikus Piaggio Ape vérvonala egészen 1948-ig vezethető vissza, ekkor lépett porondra platós kishaszongépjárműként Vespa alkatrészek és főelemek felhasználásával.  Az  ötvenes években már megjelent az utasszállító változata is amit a  kétezres évek elején újra feltámasztottak. 

Az új Ape Calessino  megjelenése fiatalos, elbűvölő és sokak szerint a világ legkedveltebb háromkerekű személygépkocsija. A legenda most  új életre kelt és meghódította a turisták szívét, egyszerűen imádják, egymás kezéből veszik ki az ajtót hogy beszálljon egy rövidke, de annál hangulatosabb sétakocsikázásra Róma belvárosában. A Calessino-t úgy tervezték, hogy kényelmesen elférjen két utasa és a vezető.

Megjelenése egyszerre exkluzív és minimalista, felépítése magában rejti munkagép eredetéből hozott  hagyományos szívósságát és praktikumát, - kis fordulókör , manuális sebességváltó és fáradhatatlan 200 köbcentis (7,5 kW-os) 4 ütemű motort. Mindez egy időtlen dizájnba csomagolva,  kellemes vintage részletekkel  amelyre öröm ránézni. Mindenki arcára mosolyt csal ahogy bénácskán bukdácsol a szűk macskaköves utcákban.

.
Kompakt  méretének köszönhetően tökéletes  személyszállító a  történelmi városközpontok és turisztikai attrakció helyszínein. És mivel napjainkat egyre jobban átszövik a környezet tudatos zöld irányvonalak, 2010-ben megjelent az elektromos változata is.
Szóval, ha Rómában jársz és stílusosan akarsz várost nézni, feltétlenül ülj fel egy ilyenre ;-)


.

Még több Vespa itt a blogon! Cikk-hegyek ebben a témában, két oldalon át : ITT !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése