Keresés ebben a blogban

2017. november 17., péntek

Bokorugró


Van az a kategória amit ha meglátsz kifakad belőled :  
KELL !!!

Nem tudod minek és miért, mire vagy hol tudnád használni, de kell! 

...nos, ez a szörnyecske tipikusan ilyen :-)


Kezdjük még az elején, ez nem egy Buggy amit gyermek korunk felejthetetlen Bud Spancer & Terence Hill filmjéből ismerünk. Tény, mindkét kategória a Vw bogárból nőtte ki magát, de ott megvan a bogár teljes padlóváz szerkezete és azon ül a műanyag héj, mint kasztni.
Itt a teljes váz egy csőváz és nincs semmiféle karosszéria, sem fém, sem műanyag csak a menetszél :-)


1600 köbcentivel már csodákra képes ez a kis izé !
Közelebb áll a szöcskének nevezett klasszikus autó cross gépekhez, nevezzük nevén ez egy homokfutó. A motor-váltó, futómű és egyéb szerkezeti részegységek szintén bogár származékok. Motorból a bátrak az 1600 köbcentiset választják és még kicsit bele is piszkálnak, nem nehéz elképzelni hogy mozgatja ezt a néhány száz kilós felépítményt. A farmotor-hátsókerék hajtás valamint ordító boxer hang okozta élményfaktor sem elhanyagolandó szempont egy élménygépnél.



Az hogy nagy esély rá arra hogy a gagyi kaliforniai ál-rendszámon kívül ebben a kis hazában soha semmilyen rendszámot nem lehet majd rácsavarozni a vasra az nem az autó bűne, azt hagyjuk meg a kitartott bürokratáink szégyenének. Irány a puszta egy jó kis elhagyatott homokbánya !
 .



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése