Keresés ebben a blogban

2015. december 6., vasárnap

A donor - Yamaha Jog CE50E (második rész)

Az előző blogbejegyzésben szó volt egy első szériás (CE50E) Yamaha Jog -ról, most pedig következzék egy rövid kis folytatása a sztorinak.
A metálbordó lelet mellé megérkezett az alkatrészdonor is, kis szerencsének és éjszakákba nyúló netes keresgélésnek hála :-)

gyári fényezés - japán feliratú címkék

 lámpa fölött az üzemanyagszint jelző ablakocska
Állapotára egyetlen egy szó a legtalálóbb, - leharcolt.
Azaz nem is, inkább két szó, - rettentő leharcolt :-)
Gyakorlatilag nincs egy ép műanyag eleme, de azok közül amikre szükség lesz a bordónál, azok szinte mind rajta vannak. Ezek  jellemzően apróságok, de külön-külön elég macerásan beszerezhetők és nem kizárt hogy összességében többe került volna mint amibe a  komplett donor-motor volt, tegyük gyorsan hozzá, ezeknek az aprócska robogóknak manapság a béka s..gge alatt van az ára, főleg olyan esztétikai állapotban mint pl ez a kék motor is volt.
Szóval a következő tétełek kipipálva :
kilométeróra plexi (a törött helyett jól jött ez a  másik)
üzemanyag-szintjelző ablakocska (a bordón rettentően megette az idő ezt, teljesen beopálosodott a plexi)
zár és kulcsok (kétkulcsos és sajnos nem volt meg)
kipufogó dobon a hővédő lemez
motorblokk (a bordón bevallottan barkácsolt blokk van, a kékben viszont olyan hogy csak ámulni lehet rajta, - csendesen, füstmentesen és dinamikusan szalad)


A japán konténeres motor-importról már az előző posztban és ebben a suzukisban is volt néhány szó, és most itt is egy ékes bizonyíték erre. Van egy apró kis matrica a robogó jobb oldalán, nem gyár matrica hanem feltehetőleg egy korai (talán a legelső) tulajdonos rakta fel a motorra anno (lásd, felső kép).

  Shizuoka University
Shizuoka prefektúra a szigetország keleti partján középtájt található, fél úton Tokió és Nagoja között, közvetlen a Fuji hegy lábánál. A műszaki egyetemet 1949-ben alapították és olyan egykori tanulókkal büszkélkedhet mint a japán telelvíziózás apjának mondott Kenjiro Takayanagi, de hogy megemlítsün k egy olyan nevet aminek hallatán itt Európában is elismerően csettintenek és jobban is illik egy autós-motoros blog profiljához, Soichiro Honda....igen, az a Honda.
Szóval ilyen, azaz valami/valaki ilyesmi gazdája volt anno ennek a kis Yamahának és válhatőleg ezzel a kis géppel járt be oda, abba a suliba nap mint nap:-)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése