Keresés ebben a blogban

2012. május 4., péntek

Lada VFTS és a vilniuszi varázsló

Gyermekkorunk rally legendája testközelből









Nem tartozom  a fanatikus rally rajongók körébe, de amikor nyilvánossá vált hogy a 2012-es OT Expo-n, majd az azt követő Velodrom Millenáris bulin is látható lesz egy eredeti "gyári" VFTS, nos akkor nekem is összefolyt a nyál a számban mert ez bizony elég jó kis csemegének ígérkezett.



Hab a tortán hogy nem csak a Lada jött el kis-hazánkban, hanem jött vele egy bizonyos Stasis Brundza nevezetű úriember is. Hogy ki Ő ???
Ő a  Lada VFTS egykori konstruktőre és versenyzője, irányításával versenyrészleget hoztak létre Vilniusban ahol útmutatásai alapján fejlesztették a rettegett Ladákat, napjainkban a Litván Automobil Klub elnöke, a litván közlekedési miniszter közlekedésbiztonsági tanácsadója és saját veterán autó múzeuma is van.


VFTS :  „Velnyujszkaja Fabrika Transzportnyih Szredsztv” azaz  Vilniuszi Közlekedési Jármű Üzem 

Az expón csak statikus, kiállítási tárgyként lehetett körbejárni a legendás vasat, de a Velodromon már tapintható, szagolható és ami a lényeg hallhatóvá vált gyerekkorunk rally legendája. Minden elismerés a veteranzsiguli.hu csapatának hogy sikerült leszervezniük hogy ez az esemény létrejöhessen és ennek mi nézők / látogatók is részesei lehettünk.


.

                                                        ************************

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése