Keresés ebben a blogban

2012. május 4., péntek

Egy igazi "Öreg motoros"

a Velodrom másik bravúros húzása ez a kisöreg volt, ő az aki igazán elmondhatja magáról, -öreg motoros vagyok én a szakmában !


A 82 éves svájci Luigi Tavieri már mindenhol bizonyított,  50 és 500 köbcenti között minden kategóriában világbajnoki pontot szerzett és még az oldalkocsis motorversenyzésbe is bele kóstol. 1947-benvolt az első motorversenye és ahol csak tehette elindult. Kezdetben MV Agustát, Ducatit, Nortonokat nyüstölt majd ahogy a japán márkák kezdtek feltörni, a Hondához állt, de még ezt megelőzően volt egy sikeres korszaka az MZ -vel is...igen az MZ-vel, ugyanis ez a márka igen sikeres volt az ötvenes-hatvanas években kétütemű gyorsasági motorjaival.

készülődés urak és dámák közt 

a segítők...

...segítenek
indulás, fotósok kereszttüzében

És most itt járt Budapesten a Milenáris Velodromban, ahol kedélyesen mosolyogva nyilatkozott, állta a fotósok hadát és húzta a szarvát a Remix-nek keresztelt Honda CB 350 Twin verseny replika motorjának, mindezt úgy hogy a 30 fok fölött kánikula volt (Ő meg talpig bőrruhában) és elmondása szerint az előző este kicsi lebetegedett, vagy csak a csípős gulyás vacsora tette be a kiskaput...de azért motorozott, olyan nincs hogy ne szálljon nyeregbe, még így a nyolcvanadik életévét is elhagyva :)

ezekhez a képekhez (szerintem) nem kell komment


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése