Keresés ebben a blogban

2012. január 20., péntek

Isten veled Saab múzeum ???



Igazándiból már lehetett sejteni, nincs már sok jövője a patinás svéd autómárkának.
Az egykor szebb napokat látott cég haláltusája már évekkel ezelőtt megkezdődött, a termelés is leállt már több hónapja és a pár éve megmentőként érkezett amerikai GM cégóriás lett az aki a megvásárlást követően nemhogy talpra állította a svédek büszkeségét hanem a kegyelemdöfést adta meg nekik.
 Végleg bezárt a Saab, egy ideig a kínaiak kopogtattak az ajtóban hogy átvennék a termelést, aztán már csak a gyártósorokat és/vagy a futó fejlesztéseket, de ezt meg a GM nem akarta.
Nem nézték volna jó szemmel hogy az elkerülhetetlen cégbezárást követően Kínába vándoroljon a felhalmozott technika, tudás. Leginkább, ez utóbbi fájt volna az amcsiknak ezért úgy ahogy van lenulláznak mindent és ha tehetnék még sóval is behintenék a gyártósorok helyét csak nehogy keletre vándoroljon. És ami a legszomorúbb, már ott tart a dolog hogy a Saab egykor szebb napokat látott és a cég múltját prezentáló büszkeségét, a gyári múzeumot is felszámolják az autókat elárverezik.

Itt tekinthető meg a készlet : Saab.Museum.PDF 


 Update : a legfrissebb hírek szerint mégis megmenekül a páratlan kollekció !
 A  Saab csoport megmaradt része  (SAAB AB : repülőgép-gyártó részleg pl. Gripen vadászgépek) valamint Trollhattan városa és egy alapítvány összedobta a lóvét  (csekélyke 28 millió svéd koronáról van szó) és egy az egyben megvásárolták a múzeumot hogy az érintetlenül a helyén maradhasson és tovább hirdethesse a ma már csak egykori autógyártást ami  Trollhattan város és a Svédek büszkesége volt...
....na kérem, ezt nevezik  összefogásnak !!!

                                                                      (forrás : internet)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése