Keresés ebben a blogban

2011. január 6., csütörtök

a világ legmegkavaróbb körforgalma

(Magic Roundabout - Swindon, Egyesült Királyság) 





 

 

 

 

 

 

Kezdhetném az írást magyarázkodással a cím magyartalanságával kapcsolatban, de nem teszem. Aki megnézi a képet, láthatja kicsitsem túlzó a címben szereplő "legmegkavaróbb" szócska. Tovább tetőzi a gondot az a tény hogy ez a konkrét objektum Angliában található, tehát alapból nehezített a gyakorlat a jobb kormány -balra tarts kombóval.

 

Hívjuk kicsit segítségül a Wikipédiát : A körforgalom olyan forgalomszervezési megoldás, amit főleg nagy forgalmú, vagy veszélyes kereszteződésekben alakítanak ki. Előnye, hogy lelassítás nélkül nehezen lehet áthaladni rajta, illetve csak egy irányba kell figyelni a behajtásnál. 

...a konkrét körforgalomban, tuti hogy lelassítás nélkül nehezen lehet áthaladni a nagy forgalom is garantált a többsávos becsatlakozásokat látva. 1972-ben épült, a körforgalmon belül még öt mini körforgalom is található benne és külön csemeg a dologban hogy külön utak (ösvények) vannak rajta azaz benne kijelölve a turistáknak (piros) és a már "profi" napi ingázóknak (sárga). A köznyelv elnevezte mágikus körhintának, de a Nagy-Britannia 4. legfélelmetesebb elágazása cím sem túl hízelgő.  

 

Link : 

http://maps.google.com/maps?q=Magic+Roundabout+-+Swindon&oe=utf-8&rls=org.mozilla:hu:official&client=firefox-a&um=1&ie=UTF-8&hq=&hnear=The+Magic+Roundabout,+Swindon+SN1+2,+UK&ei=xdklTb2nG4aW8QP1yYzlAg&sa=X&oi=geocode_result&ct=title&resnum=1&ved=0CBkQ8gEwAA





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése