Keresés ebben a blogban

2022. július 2., szombat

Mille Miglia 2022 (1. rész)

Római beszámoló: 

Lamborghini, nőknek jótékony célra

Idén egy kizárólag nőkből álló legénység vett részt az idei versenyen egy teljesen rózsaszín Lamborghini Huracán Evo-val. A csapatot indító Ieo-Monzino alapítvány célja volt, hogy forrásokat gyűjtsön a daganatos betegségek elleni kutatások támogatására. A Charity 2021 projekt rózsaszínűvé válik: 1000 Miglia S.r.l. támogatja az IEO-MONZINO Alapítványt az IEO Női Rákközpontban végzett kutatások támogatására, amely Olaszország első olyan központja, amely a női rákos megbetegedések világával foglalkozik.


Az idei 1000 Miglia versenyt június 15. és 18. között rendezték meg egy szokatlan, nagyon fontos céllal rendelkező csapat érkezik az egész mezőny "felvezető autója". Az Ieo-Monzino alapítvány által delegált csapat két hölgy tagja egy Lamborghini Huracán Evo-val vesz részt az eseményen  ami full rózsaszínben pompázik, és csak a hölgyek vezetik végig a teljes távon. A kezdeményezéssel szeretnék felhívni a figyelmet a rák elleni küzdelemmel kapcsolatos kutatásokra és a Női Rákközpont elkötelezettségét kiemelni. A verseny során a Lamborghini-t Paola Barale, Arisa, Warly Tomei (az Ieo-Monzino alapítvány igazgatója, a kezdeményezés létrehozója), Viviana Galimberti (az Ieo Mellsebészeti Osztály igazgatója) és Victoria Cabello vezeti majd. 

 

Az autóban egyébként egy 5.2 literes V10-es szívómotor gondoskodik a dinamikus vezetési élményről. Teljesítménye 640 lóerő és 600 Nm-es a nyomatéka ami 1542 kilogrammos száraz súllyal társulva 3.1 másodperces 0-100-as és 9.3 másodperces 0-200-as gyorsulásra elegendő, végsebessége pedig 325 km/órás tempóra elegendő.


 A nemes cél érdekében azt, hogy mennyire ízléses egy rózsaszín Lamborghini most engedjük el. Autóban ez valakinek teszik, valakinek nem, de egyébként is az ilyen jellegű mozgalmaknak ez a választott és lobogóra tűzött színe (sokszor, szó szerint) és most autós szempontból nincs is jelentősége egy színárnyalaton rugózni. Mi viszont már nagyon vártuk az igazi nagyágyúkat a veteránokat, mint mindenki. Mert itt aztán igazi nagyágyúkat lehet majd látni veterános témában. De ne szaladjunk ennyire előre, lesz itt még addig más is ami megdobogtatja egy benzingőzzel átitatott férfiember szívét :-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése