Keresés ebben a blogban

2022. március 8., kedd

Mack CX688 RST

 

 Európában nem gyakori látvány, pedig 2011-ben az amerikai kamiongyártók export versenyében a Mack volt a győztes a maga 30,8 % -val !

A Mack Trucks, Inc. egy amerikai tehergépjármű - gyártó vállalat , amely buszok és trolibuszok egykori gyártója volt, mára már csak a kamionok piacát tartotta meg magának. Az 1900-ban Mack Brothers Company néven alapított cég 1907-ben gyártotta első teherautóját, jelenlegi nevét pedig 1922-ben vette fel. A Mack Trucks a Volvo AB  leányvállalata, amelyet 2000-ben vásárolt meg  a svéd cég kamionos üzletága. Őshazájában, Amerikában rendkívül nagy népszerűségnek örvend a fuvarozók körében, amelyet legendás strapabíróságának, remek teljesítményének és a jó minőségének köszönheti,  és most már,  nem utolsó sorban a Volvo egész világra kiterjedő értékesítési hálózatának is.



De kit érdekel mindez a sok sablonos szöveg, amikor élőben találkozik egy ilyen krómtól ragyogó hegyomlással és tetézve az élvezeteket, nem a megszokott  háromtengelyes hanem a képeken látható négytengelyes változattal. És van itt még más érdekesség is az ikonikus márkával kapcsolatosan. A 2020-as rapslágerben, a „ WAPCardi B és Megan Thee Stallionban a kamiongyártó cég bele van írva, énekelve a dalba. Egy nagy méretű férfi péniszre utalva, mint egy mack truck, olyan szövegekkel, mint „Szeretném, ha parkolnál akkorát. Mack Truck, pont ebben a kis garázsban.”  :-)




 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése