Keresés ebben a blogban

2020. szeptember 5., szombat

egy Ausztrál Falcon - legendás felmenőkkel

 

A Falcon és az XR6 név is jól cseng a Ford keresztségben.
 Talán senkinek nem kell bemutatni Mel Gibson első átütő sikerű filmjét a Mad Mex -et és az abban látható autóját az Interceptrot. Igen, annak az autónak is az alapja egy Ausztrál gyártású Ford Falcon volt. A film bombasiker lett, sikere Gibsont egészen Hollywoodig repítette és nekünk európai (autóbolond) embereknek örökre bevéste ez a film az agyunkba, -a messzi Ausztráliában is van autógyártás !
Na és persze ott az a két betű és szám kombinációja. Ki ne emlékezne vissza könnyes szemmel a nyolcvanas éves derekának XR6-os Sierráira, áldja az Isten a remek Fordot. És itt jön a képbe ennek a  posztnak a főszereplője. Hol vannak már az előbb említett névadó felmenők ?  Ezt itt kérem egy sportos szedan a nagyautók szegmenséből.




Azt nem mondanám hogy tohonya bálna, de majdnem. Azért azt a 195 KW -os négyliteres hathengerest nem neveznénk lustaságnak, de igaz ekkora testhez már kell is az erő ami rendesen megmozgatja.

az ott nem egy B Omega kilincs ?
Ausztrál autó nincs vonóhorog nélkül


A Falcon, XR6-os felszereltséggel (motorizálva) hazájában sem tucatmodell, de igazán nagy kuriózumnak sem lehetne mondani. Itt az öreg kontinensen feltehetőleg lehetne vele villantani, de ennek meg a kizárólagosan balkormányossága szabna határt errefelé. A Ford XR6 számunkra marad egy  különleges, de a anyagminőségileg és a kidolgozásban az európai autógyártók mögött kullogó érdekesség.

azért, nem csúnya ez ;-)

 Mifelénk sokat nem hallani róla, de azért Ausztráliának is van gépjárműgyártása., igaz az utóbbi évben azért zárt be néhány patinás gyáruk. Viszont itt a blogon van még egy pár autós érdekesség a kengurúk földjéről: bővebben itt olvashatsz ezekről !

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése