Keresés ebben a blogban

2020. március 28., szombat

946 Red

Vespa. 
Szeretem, imádom pont úgy mint évtizedek óta sok millióan ezen a földnek nevezett sárbolygón. Napjainkra, jármű mivolta mellett, felkapott és trendi divatcikké is vált egyben. A modellpaletta számos darabja mellett azonban néhány éve megjelent egy igazi szépség is, a 946-os.




 A név az első, 1946-ban bemutatott  (MP6 series) Vespákra utaló 946 -os lett, és ez az utalás  már első blikkre is lejön a motor formavilágából.  Valószerűtlenül finom és  megragadó forma ez, amely egyszerre szól a nosztalgikus múltról,  jövőbe mutat, és tele van finom részletek. A típus exkluzivitását mutatja, hogy tervezetten mindössze 2000 darab készült belőle, naponta öt darab hagyta csak el a gyárat a kézi munkával készülő típusból. Ez oké, a 946 szép és ritka típus már eleve és a Red még ezen belül is a limitált portéka limitált szériája a termékskála csúcsáról. De a történet hátterében van egy nemes kezdeményezés is.

.
 A "Red" utónév nem csak a színre utal, hanem egy partnerségi együttműködési is a Piaggio Group és a (RED) ® jótékonysági szervezet közt melynek alapítói sorában megtalálható például Bobby Shriver és a U2-s Bono is. A szervezet elsődleges célja  Ghána, Kenya, Lesotho, Ruanda, Dél-Afrika, Szváziföld, Tanzánia és Zambia egészségügyi rendszerének támogatása, kutatás, megelőző tevékenységek (HIV-tesztek),  orvosi  és gyógyszeradományok, ami kihat több mint 70 millió ember sorsára és egészségére Afrikában.


                Amennyiben még több Vespára vágysz, lapozz ide:
                         car-tarsak.blogspot / Vespa

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése