Keresés ebben a blogban

2019. november 18., hétfő

addio Alfa 4C

Addio azaz viszont látásra, mert bizony a cégnél bejelentették hogy hamarosan befejezik az utóbbi idők egyik legizgalmasabb Alfa Rómeójának az Alfa 4C-nek a gyártását. A napjainkra kicsit gyengélkedő márka a gyártási hatékonyságán szeretne javítani azzal, hogy ettől a kupétól (is?) megválik. Joggal merülhetne fel bennünk, autórajongókban a kérdés, vajon miért pont a márkapaletta egyik legdögösebb típusával teszik ezt?
Nos, a sorok közt kiolvasható félig hivatalos válasz, - sok probléma azaz inkább macera van az apró sportautóval, már ami a költséghatékonyságot illeti. Egyszerűen túl drága, hiszen a technikája, felépítése is már a jóval komolyabb sportautókhoz méltó és itt elsősorban a karbonszálas monocoque karosszéria értendő a "fő bűnösnek". A típust egyébként, eredetileg az amerikai piacra való visszatérés indító modelljének szánták és valószínűleg ennek is tulajdoníthatók a versenyautókra jellemző műszaki megoldások bevetése.


A 4C  egy rendkívüli élményfaktort nyújtó, élvezetes, de apró utcai sportkocsi, szűk kabinnal. és középre épített 1,8-as 240 lóerős sportmotorral. Amennyiben a pletykák igazak, akkor ennek most sajnos hamarosan vége lesz. Az Alfa Romeo terveiben jelenleg nem is szerepel újabb sportautó bemutatása,  jelenleg inkább azon igyekeznek, hogy javítani tudjanak a cég döcögő eladásain.

Viszlát !!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése