Keresés ebben a blogban

2018. május 18., péntek

Lexus LC500 V8

Harmincöt és fél millió forintot sokféle módon el lehet költeni. Lehet vele tőzsdére menni vagy  vállalkozást indítani. El lehet nyaralni / utazni az összeset, de lehet venni ingatlant sokfélét, nem túl nagy új vagy újszerű kislakást a fővárosban vagy annak agglomerációjában már egy használt kertes házat. Balaton környékén azért ez nem olyan nagy összeg, de a keleti végeken van ahol már egy komplett falut is megvehetnénk ennyiért.......

De lehet venni belőle egy baromi jó  sportkocsit is, olyan furcsa indexlámpákkal.


Amennyiben túltettük magunkat a lámpák és fényszórók "lefolyt jégpenge" formáján és elkezdjük alaposan körbejárni, befogadni az autó formai trükkjeit és játékát,  elkezdünk elégedetten hümmögni. Ez bizony dögös, meglehetősen az!


Tovább nézegetve pedig, be kell vallanunk - ez iszonyatosan jól néz ki, igazán újat hozott a sportautó kategóriában. Oldalnézetben tényleg olyan mint egy feszülő izom sőt, nem is csak izom hanem izomköteg. Egyből feltűnik, hogy vezető szinte pontosan az autó középpontjában ül és az eleje pedig annyira lapos, hogy nehéz elképzelni, hogy a V8-as motor hogy fért el ilyen alacsonyan. A vezető is mélyen ül, az ablakok is alacsonyan futnak.


 Nagyon kicsi az első és a hátsó túlnyúlás, az autó teljes magassága alig 135 centi, nem is egyszerű beülni, de egy ilyen autónak ez megbocsájtható bűn.  Ami a megjelenés szempontjából  nem nyom sokat a latba hogy a képeken szereplő autó sport csomaggal volt ellátva  ahol a tető karbon és hátsó spoiler is aktív (azaz nagyobb haladási sebességet elérve kiemelkedik a stabilitás érdekében) viszont a  kerekek 21 collos kovácsolt alufelnik. Vissza térve a megjelenéshez, ebből is jól látszik hogy  mennyire jól eltalált a forma, hogy ezek a malomkeréknyi felnik sem tűnik óriásinak és nem törik meg a formai egységet.

 Lexus-hűtőmaszk (a gyáriak orsónak nevezik) és háromledes, adaptív fényszórók

 Minden tisztelünk a Toyota (Lexus) hibrid technológiájának - nálam sokkal bölcsebbek és hozzáértőbbek is már ódákat zengtek róla és a jövő (élhető) hírnökévé kiáltották ki - és le a kalappal az LC500h előtt ugyanis a típusszámozása ellenére ez nem ötliteres, hanem csak háromfeles V6-os és ehhez a 300 lóerős szívó benzineshez kapcsolódik egy 61 lóerős villanymotor csomag így a rendszer összteljesítménye 359 lóerő. Villanyautóhoz méltó gyorsulással és fogyasztással. De most nem, nem erről szeretnék írni.

működés közben háromdimenziósnak látszódó hátsólámpák részesei a szándékosan meghökkentő dizájnnak

Amiről írni szeretnék az a régi iskolát követő, vegytisztán benzines és vérpezsdítő V8 -as motorral szerelt változata ennek a luxus-kupénak.
Ahogy a 10 sebességes (Direct Shift) automata kapcsolgatja a fokozatokat, ahogy sport fokozatban automatikusan kis gázfröccsöt ad magának az autó váltáskor  és ahogy ekkor mi és hogy szól a kipufogó végéből és mindeközben mit érez a bent ülő a "g" erők hatása alatt, nos, azt elég nehéz hűen visszaadni írásban...legyen annyi elég hogy lúdbőröztető egy dolog, annyi szent! A V8-as hangot, ami az aktív kipufogóból (kipufogógázok többféle úton is eljuthatnak a dupla kipufogóvégekhez) jön leginkább, csak olasz egzotikus sportautókéhoz lehetne hasonlítani, brutálisan szól!

azt a torony merevítést tessék nézni - mestermű !!!


 És akkor egy éles váltással finom kis kattintás a váltókaron és a 467 lóerős autó városi forgalomban és araszoláskor olyan kezes báránnyá változik hogy az valami hihetetlen. Hideg levegőt fúj a klíma a full high-tech műszerfalról mindent leolvashatunk és beállíthatunk, megannyi motorral mozgatott és beállítható alcantara ülésekből szemlélve a körülöttünk zajló külvilágot.

szívdöglesztő, de ergonómiailag tökéletes, műszakilag pedig parádésan kivitelezett utastér

Ahol tempó van ott nem árt ha meg is tudunk állni,  elöl 245  hátul 275 mm-es gumik vannak felhúzva a mesterműnek is beillő megjelenésű felnikre, de az erőteljes fékek is gondoskodnak a bent ülők biztonságáról. Elöl hat-, hátul négydugattyús rendszer gondoskodik a brutális lassulásról

felni és tárcsaméret - már maga a megjelenése is tiszteletre méltó

A szívdöglesztő külső és a prémium megjelenésű, precízen összeépített belső tér is elég lenne a boldogsághoz, de az LC-t vezetni is kegyetlen jó dolog. A vezető alacsonyan ül, a külső tükrökben még épp látszik az autó szélesedő fara, klassz a műszerfal, de szinte rá sem kell nézni, hisz a head-up display minden fontosat kivetít a szélvédőre.


A Lexus LC 500-as igazi remekmű. A külső és az utastér mellett a műszaki tartalom is erős lett, és mindez annyira harmonikus tömbbé állt össze, amibe szinte reménytelen belekötni. Összességében egy nagyon érdekes autó, amiért könnyű lelkesedni, mert nagyon jó minőségű, előremutató technológiai és dizájnmegoldásaival pedig könnyen megszeretteti magát és végül de nem utolsó sorban, egy hétvégi autós összeröffenésen is garantáltan te érkezel a legmenőbb verdával ;-)





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése