Keresés ebben a blogban

2018. március 1., csütörtök

Kínai cseresznye

            
           Chery J1 Hatchback (2013)



Itthon, nem sokat hallani kínai autókról, leszámítva azt a kicsit kényelmetlen sztorit hogy a Volánbusznak alvállalkozó cég nemrég kihajította az összes King Long  távolsági buszát amikre folyamatosan záporoztak mind az utasok, mind a sofőrök részéről a panaszok. Meg egyébként is, rettentő volt a minőségük, ergo, rettentő magasak a szervizköltségei is. A személyautókhoz visszakanyarodva, néha felbukkan a használtautó.hu-n egy-egy szürkeimportból származó Great Wall, Brilliance vagy Chery vagy egyéb forrásból valami más,  de  nagyjából csak ennyi.


"Öt év múlva ugyanolyan szereplői lesznek az európai piacnak a kínai gyártók, mint ma a japánok vagy a koreaiak" - mondta egy bölcs autóipari szakértő Németországból még valamikor a gazdasági válság kirobbanása utáni években,  talán 2009-ben. Nos, nem jött be (...)
Hazánkban biztosan nem, Európában sem nagyon ...de szerintem, jól is van ez így :-)


.
Itt ez a Chery J1. Kicci, occó, te méret.
Aranyos forma, tulajdonképen még tetszetősnek is mondható és igen, még olcsó is és persze kicsi. Ennek az olcsóságnak viszont ára van. Ami nem fáj csak kellemetlen lehet, hogy még egy felkapcsolt világításra emlékeztető sípolás vagy halvány pittyegés sincs benne miután leállítottuk az autót és levettük a gyújtást. Ami akár még fájhat is, az a mindösszesen 2 db légzsák. Érted, egy 2012-ben gyártott és forgalomba helyezett autóban összesen 2 db légzsák van, menetstabilizálóról meg még álmodni sem szabad. Na jó, ABS azért van benne(...)
 A lemezek hajszálvékonyak a korrózió védelme csak néhány év múlva fog kiderülni, de ha a hazai kínai buszokból indulunk ki amik néhány évesen levelesre rozsdásodtak, nos igen, kérdéses a dolog. Hogy kedvezőt is mondjunk, ott az ár a kis fogyasztás a szervokormány az elektromos ablakok és tükrök, CD-lejátszó, légkondicionálás, riasztó, alufelni.
Szóval, azt hiszem sok víznek le kell folyni még ahhoz a Dunán hogy pl. én, kínai autót vegyek :-)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése