Keresés ebben a blogban

2017. augusztus 4., péntek

JDM - Mazda Verisa

Japán belpiacos autók témájában egész jól áll ez a blog, hiszen már egy tucat autó be lett mutatva itt nálunk. A tuningolt sportautótól kezdve a decens limuzinon át az őrült retróautóig szerepelt már minden. Most egy kis szürke eminenciás érkezik ebbe a témába, de mint minden JDM - számunkra, innen az öreg kontinensről nézve ez is érdekesség.


A Vesrisa nem akar több lenni vagy többet mutatni annál amire készült, egy szolid megjelenésű városi kisautó. Közös platformján (Mazda DY) több típus is fut itt Európában, a Ford Fiesta és Fusion és értelemszerűen egy mazda is, a Mazda 2. Gyártási ciklusa viszonylag hosszú volt 2004 és 2015 között forgalmazták.


 A 2004-es pénzügyi évben a Mazda 19 473 gyártott és 18 526 darabot értékesített.  A 2005-ös pénzügyi évben a Mazda 14.336-ot gyártott és 14.416 darabot értékesített, de 2006-os pénzügyi évre vonatkozó összefoglaló információkat a Mazda honlapján nem tett közzé a típussal kapcsolatosan. Az egyes autómodellek belföldi értékesítésének hónapról hónapra történő bontására azonban rendelkezésre állnak. Körülbelül ez minden izgalmas dolog, ami a modellről elmondható, azaz nem sok :-)

.
.


A Verisa 2006-ban  és 2009-ben is kapott némi frissítést, ráncfelvarrást. A kocsi két, limitált kiadása is megjelent, a 2005-ös "Brown Collection" és a "Stylish V" 2007-ben. 
A típus rajongói szerint sokan megkérdőjelezik a gyártó azon döntését, miért nem tették elérhetővé széles körben a típust, megvásárolhatóvá a földgolyó többi részén is? 


...amennyiben tetszett a téma és további japán belpiacos járművekről szeretnél még olvasni itt a blogon, ITT   MEGTEHETED !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése