Keresés ebben a blogban

2016. augusztus 31., szerda

Ariel, de nem a kis hableány




300 lóerő, 470 kg és 0-ról 100 km/h -ra 3 másodperc alatt gyorsul.....hmmmm, finom !
 
Ariel Atom, a kicsit jobban benne van az autóbuzériéban, annak egyből a nyál összefut a szájában ha találkozik ezzel a névvel.


Angliában készül alig néhány százas példányban, fantasztikus menettulajdonságokkal rendelkezik ami már sokan, sokfelé megírtak. A lényeg a számokban van : 470 kg-ot mozgat a 300 lovas (Honda Civic Type R) motor ami nem jelent mást mint hogy 1,5 kg-ot mozgat meg 1 lóerő...ez bizony már a sportmotorok privilégiuma, autók között kevés képes erre és azok is csak az elérhetetlen szuper sportautó kategóriából (Bugatti, Ferrari, stb).





Erre itt ez a kis izé, csacska  12 -15 millióért és porig alázhatod vele akár a FIA GT mezőnyét is  :-)
De van még valami  ami még szebbé teszi a dolgot, itthon is van rá lehetőség bárkinek aki leperkálja azt a piti bérleti díjat (a pitit a feltételezhetően kapott élmény tükrében írom) hogy beletaposson a lelkébe ennek a kis vadócnak és Jeremy Clarksonként ordítsa a világba : ez kib...  jóóóóóóóóóóóóóó !!!




A végére két apró megjegyzés :

I. létezik már Ariel Atom V8 is (...) értelem szerűen V8-as motorral
II. Ez itt ugye az én blogom, én itten ezt megírtam amit sok szeretettel ajánlok a hazai tesztvezetős cég figyelmébe is ...nem, nem, nem kell hálálkodni...viszont egy ajándék kört szívesen elfogadok, köszönöm :-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése