Keresés ebben a blogban

2016. augusztus 5., péntek

Volkswagen T1 Kohlruss

A Vw T1 iránti (plátói) szerelmemről már korábban is írtam itt a blogon és a  Großglockner / Vw Bulli treffen-ről is tettem már említést. Ezek a képek hatására most ennek a kettőnek az ötvözetéből, mint afféle szerelemgyermek jöttek létre az új gerjedelem, erre:



...egy lepukkant, rozsdás T1-es Transporter, legyinthetne rá a felületes szemlélő. Kicsit megkaparva a sztorit azért elég finom kis részletek bújnak ám elő a rozsda rágta háttérből. A busz egy egyébként is baromi ritka  Kohlruss  T1 Samba, és hihetetlen honnan hozták vissza...konkrétan a sír utáni állapotból azaz még utána kettővel. Évtizedekig rohadt egy erdőben, konkrétan nem volt neki alja. Nem, ez nem jó kifejezés, konkrétan az autó térdmagasságig nem létezett és mi megvolt az is össze (szét?) volt rogyva, megroppanva. Csináltak neki egy komplett alját, kapott ismét egy motort komplett meghajtással valamint futóműveket és egy ilyen kis "apróságokat" amik elengedhetetlenek ahhoz hogy egy autó autó legyen és persze mozgásképes..... visszamosták az évek alatt ráhordott festékrétegeket az eredeti  gyári színig és útra rakták, mindezt úgy, hogy megpróbálták meghagyni az erdő mélyén felszedett évtizedes "patinát". 
 Mi több, jelenleg rendszámmal és műszaki vizsgával is rendelkezik és a 2016-os. XI. Großglockner Vw Bulli Meeting volt a debütálásának színhelye, itt láthatta először a nagyközönség újjászületése óta !





  Kohlruss Volkswagen  T1
 Az ausztriai  Hans Kohlruss az ötvenes években Vw buszok szervizelésével,  átalakításával foglalkozott. Néhány korabeli fotó maradt, de nincs hiteles forrás hogy igazából hány ilyen módosított kisbusz hagyta el műhelyt anno. Egy biztos, ez az egy ami a cikkben szerepel az egyetlen jelenlegi túlélő. Néhány jellegzetessége az autónak az első szélvédő feletti két kis ablak pluszban, a módosított műszerfal és kormánykerék és a sofőr ajtaján elhelyezett kis táblácska mely az átalakítást végző céget hirdeti.  Annak idején a legtöbb ilyen átépített busz taxiként vagy turistabuszként szolgáltak, gyakorlatilag kizárólag csak Ausztria hegyvidékes területén.

......

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése