Keresés ebben a blogban

2016. január 20., szerda

Vadállatok a kenguruk földjéről

Vauxhall VXR8 GTS



Európában érthető okokból csak az angoloknál forgalmazzák hivatalosan ezt a márkát, de játsszunk el a gondolattal, mit vennénk 50.000 £ -ért, ha mi is a ködös és esős szigeten élnénk...és ha persze rendelkezésünkre állna az említett összeg. Mercedes E63 AMG -t vagy egy Audi RS6 -ost, esetleg ragaszkodva a hagyományokhoz és a hazafisághoz, támogatva a hazai ipart egy Jaguar XFR -et ? 


Vagy nyelnénk egy nagyot, kihúznánk magunkat és egy olyan valamit választanánk ami még a londoni utcaképbe is nehezen illeszthető, vennénk egy Vauxhall-t, annak is a legmérgesebb változatát  6.2 literes V8 -as motorral (GM LS3 -  Corvette) szerelve. Itt azért álljunk meg egy pillanat erejéig, mert úgy a Vauxhall név nem ismeretlen az angol autós társadalomban, csak azóta hogy az utolsó angol gyártású Vauxhall elhagyta a gyárkaput, jó néhány évtized eltelt. Ja, és Ausztrália fogalma sem idegen angol honban :-) Ennek ellenére nem hétköznapi jelenség egy VXR8 GTS még a szigetországban sem.

Hogy mit nyújt ez a jószág ennyi pénzért ? Sokat, elsősorban élményfaktorba, -az tuti ! De a technikai arzenál sem elhanyagolható, több mint 400 ló áll rendelkezésre és mind a hátsó kereket hajtja. Hatsebességes automata váltó segít abban hogy legyen erőd és lélekjelenléted a vezetésre koncentrálni, ne kelljen még a váltogatással is bajlódni, de az aktív futómű (MRC) is partner abban hogy kordában és az úton tartsd a ménest. 
 A belső tér a maga sportos eleganciáján felül még olyan csemegéket is  tartogat mint pl. az EDI. Edi nem egy jó haver, hanem egy kis egérmozi a műszerfalon ami mindenről tájékoztat. A külső-belső hőmérsékletről, légkondi, hifi, gps és egyéb kényelmi kütyükről, de még arról is hogy mi a fojtószelep aktuális állásszöge, mennyi a turbónyomás és úgy általánosságban, - mi is történik a motortérben. Ja, és az a hang ami ezt az autót végigkíséri, a V8-as üvöltése....szóval, te mit választanál?
 Egy Audit? 
Egy Mercit?
 Esetleg egy kékvérű Jaguárt?
...vagy talán egy igazi nagyvadat, a kenguruk földjéről?




                    A végére még egy kis csavar a történetbe, - Vauxhall Monaro pickup



---------------------------------
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése