Keresés ebben a blogban

2015. július 15., szerda

BMW M3 (F80)


megosztó
lehengerlő
...és fájdalmasan kívánatos


Talán az első és az utolsó szavak kérnének némi  magyarázatot.
Megosztó - ez az első M3-as a típus történetében ami turbómotort kapott, ezzel nyugdíjazva az eszement hangorkánú négyliteres V8-ast (...)  és alig lett erősebb ez a háromliteres hathengeres turbómotor. Mondjuk, lehet balgaság is lenne panaszkodni az erőre egy 430 lóerős, 550 newtonmétert magából kipréselő duplaturbós motor esetében.
És hogy miért fájdalmas az ami ennyire kívánatos,  - nos, annak semmi más oka nincs mint az a mocskos kis 21 millió kétszázkétezer forintocska ami csak a belépő  ebbe a klubba, de extrákkal könnyen feltornázható ez az ár 30 millió fölé is.

.

És hogy milyen gyors ? A hétsebességes M-DCT automa váltóval 4,1 másodperc alatt futja meg a 100-at, de a hatsebességes kézi váltóval is mindössze 4,3 másodperc alatt. A végsebesség alaphelyzetben 250 km/h, ahogy a legtöbb BMW-ben, de 280 km/h-ra is emelhető a korlátozást, ha valaki megveszi az M Driver's csomagot is. A valós végsebesség persze ennél jóval több is lehetne, de ezt csak némi "fúrást-faragást" követően, a garancia elvesztése árán lehetne kipróbálni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése