Keresés ebben a blogban

2015. július 21., kedd

törpe narancs - Outspan Orange Mini


Az ős-Mini-t szokás volt "guruló narancsosládának" becézni a maga idejében, nyilván a méretei miatt. Nos, most jöjjön egyszem guruló narancs, Mini alapokon!

Ezt a fura kis gömböcöt 1972 és 1974 között használták őket széles körben egy reklámkampány kapcsán Angliában, Franciaországban és Németországban (egy példány a későbbiekben kikerült  Dél-Afrikába).
Mindössze hat darab készült belőle a Bodiam East Sussex  székhelyű Brian Waite Enterprise Ltd -nél.  Talán a legkülönlegesebb formájú reklámautó volt ez az autózás elmúlt több mint száz éve alatt, mellette állva az a szó rá hogy meghökkentő, - kevés.


Műszaki alapját a sokoldalú mini adta, bár egy különlegesen kialakított futóművet használtak hozzá. Karosszériája üvegszálas műanyagból készült, érdekessége hogy még az ablakoknak használt plexik is narancs színűek a tökéletes hatás érdekében. Az autóba bejutni csak egyetlen ajtón át lehetett ami hátul, az autó fenekén volt, természetesen odabent is minden narancs színben pompázott :-) Végsebessége  több mint 30mph  azaz 48.28km /óra volt ami valljuk meg, a formáját elnézve szédítő tempó lehetett belülről nézve.

.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése