Keresés ebben a blogban

2015. január 14., szerda

Bmw 5 GT - de miééééért ?

Még 2009-ben mutatta be az autót Chris Bangle, a bajorok akkori vezető formatervezője. Lehet hogy a következő mondatommal felkerülök a keményvonalas béjemvések fekete listájára, de  Bangle-t  lehet szeretni vagy gyűlölni azokért amiket létrehozott a cégnél, de ezért az autójáért én biztos nem fogom isteníteni a fickót, az tuti (...)

Pedig megjelenésekor az újságok ódákat zengtek nemcsak magáról az autó tudásáról, technikájáról hanem a megjelenéséről is. Így vélekedett a sajtó az autó bemutatásakor.

"A 2003-ban bemutatott 6-os sorozattal a BMW felelevenítette azt a béemvés Gran Turismo érzést, amit 1999-ben a 8-as gyártásának leállításakor már-már örökre veszni éreztünk, majd 2009. február 13-án (pénteken!) bemutatta az 5-ös sorozatot kiegészítő Gran Turismót, az 5 GT-t."
(vezess.hu)

 
 "Igaza volt a BMW igazgatójának, ez nem egy autó, ez egy lebegő szalon. Új műfajt teremtettek márkán belül a bajorok: Gran Tourismo. A GT az egyik legjobb utazóautó, amiben valaha ültem."
(hvg)



"Chris Bangle, a BMW formatervező csapatának távozó vezetője a bemutatón hosszan beszélt a szép és funkcionális ívek harmóniájáról."
(vezess.hu)

 

"Az első képeken sokkolónak tűnt, azonban élőben nagyon látványos a BMW 5-ös sorozatának Gran Turismo változata. "
(a5.hu)

 Én már akkor is azon gondolkoztam, - basszus, ezek nem látnak vagy velem van a baj ? 
Most hogy közben eltelt jó néhány év azon tűnődöm, idővel be fog-e érni ez a forma valaha is  számomra, vagy ilyen "nemistudommilyen amorf izé" marad örökre ?  
Ps.: bocsi kedves BMW fanok, ez van ;-) 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése