Keresés ebben a blogban

2014. augusztus 12., kedd

Törperős, Űbergagyi és egy "Miautónk"

Csak érintőlegesen merülünk bele a tuningautók világába (bár, szerepelt már néhány ilyen itt), de ami szép vagy érdekes darab az talán itt is elfér.


Törperős, a hupikék törpe :
Honda Jazz
  Ez a kis morcos, első generációs Honda Jazz a pofás kis méregzsák kategóriájába tartozik. Sajnos csak a külső alapján lehet ítéletet mondani, belülről és erőforrás szempontjából nem sikerült lencsevére kapni. Semmi extra, nagy felni, porba ültetés, spoilerek és méretes hátsó szárny, de szerencsére mentes az ízléstelen megoldásoktól és az útjainkon sokszor látható "bevásároltam a  Homasitában" stílusirányzattól is.



Az Űbergagyi (kicci, óccó...te méret) :
Geely CK
Kezdhetnénk egy találós kérdéssel is :  mi a fene ez, kedves olvasó ???
Nos kérem, ez bizony a kínai Geely CK ! Igen, jól tetszik olvasni ez egy kínai autó...és van aki tuningolja és pályára jár vele...ez a második része a mondatnak bennem nagyobb döbbenetet váltott ki mint az első rész, de sebaj. Így legalább megtudtuk hogy vannak bátor és mindenre elszánt emberek a világban, ugyanis csak ezt lehet arra a valakire mondani aki egy ilyen 1,5 -ös  94 lóerős (Toyota eredetű motor-másolat) kínai csodát választ magának, figyelembe véve azt a nem mellékes infómorzsát is hogy ez az autó volt az ami az európai törésteszteken (Euro NCAP) kritikán aluli eredményeket ért el....az az gyakorlatilag nem ért el semmilyen eredményt sem (...)
Csak mint érdekesség egy videó, igaz ez nem az eu-s törésteszt, de itt sem remekelt a verda
: Latin NCAP 
 


Egy kis hazai, a "Mi autónk" :  
Suzuki Swift
 Sok leütést nem is pazarolnék rá hisz jól ismerjük a típust, rogyásik tele vannak vele hazánk útjai a használt autós hirdetési portálok és szinte minden. Bár kétségtelen, néha egy-egy izgalmasabb példány igazán feldobhatná az unalmas utcaképet. Amíg a Honda ízléses, a Geelyre mondjuk azt hogy érdekes, ez a Suzuki bár kicsit túlzó, még pont a jóízlés határán billeg ;-) Talán ha a formája nem lenne ennyire beleégve a retinánkba, talán (...)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése