Keresés ebben a blogban

2014. augusztus 20., szerda

Bugatti


...na, ezért (is) imádtam a  Velodrom Millenárist, mert kevés olyan helyet tudnék felsorolni Európában ahol egyszerre két, húszas évekből származó Bugatti sportautóval kerülhet az ember fia testközelbe, arról meg nem is szólva hogy ezeknek az autóknak keresve sem lehetne jobb helyszínt találni bemutatásukra mint egy több mint 100 éves oválpályát!





....és azok a hangok, és az a gépszag, csodálatos volt....

A piros gép egy Bugatti T40 -es 1925-ből,  első gazdája a messzi Ausztráliában vette át anno, onnan került vissza kontinensünkre a fekete szépség pedig egy T43 -as, két évvel későbbről és 1931-ben részt vett a  Le Mans-i 24 órás versenyen ....és én (mi mindannyian akik ott voltunk) ezt láthattuk, fényképezhettük, akár még finoman meg is érinthettük.....ez maga a csoda.


 Egy-egy ilyen kaliberű veterán autónak nincs konkrét, katalógusban feketén-fehéren lefektetett ára, határ a csillagos és viszont amikor begurult a betonplacc közepére ez a két autó a tömegből valaki jól megfogalmazta a pillanatot - na most gurult be kb. egy millió euró...kétszer -  mondattal.


.


.
Köszönjük a pillanatot Noszvai András főszervezőknek és az Osztrák Bugatti Klub tagjainak, hogy részesei lehettünk ennek a csodának.


.





.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése