Keresés ebben a blogban

2013. május 15., szerda

Csajozós verda, -kicsit máshogy


Nincs is ennél jobb. 
Egy dögös v8-as, csinos barátnő és egy kis vízparti félrevonulás egy csendes hétvégi délután



Folytatva a néhány írással ezelőtti Ausztrál vonalat, ismét térjünk vissza a távoli földrészre egy rövidke írás erejéig.
Ne is firtassuk mit és miért csináltak ott, akkor a fiatalok ....inkább nézzük azt ami a blog szempontjából is érdekes, azt hogy miben :-)


Holden HQ Ute (1971-1980)
Egy furcsasággal kezdeném, ez a típus büszkélkedett a maga idejében a legvékonyabb tetőoszlopokkal a sorozatban gyártott autók közt. Mondjuk, ennél a zárt-emelt tetős változatnál ez pont nemigazán érzékelhető, de attól ez még így volt :-)
A Ute Ausztrália egyedülálló hozzájárulása a világ autóiparban. Amerika adta nekünk a Mustangot és a Corvette-t. Olaszország ismertette meg velünk a szuper-sportautó fogalmát és Németország a luxuslimuzint.  A britektől jött a Mini a Range Rover és a Jaguar. Még az apró Svédország is bedobott valamit a nagy közösbe a nagy autóipari színpadon : Volvo és a Saab.
De ilyet mint ezek ott "lent délen" senki sem csinált még előtte és azóta sem nagyon, ott viszont él és virágzik ez a kategória azóta is. A recept nem bonyolult, fogj egy személyautót lehetőleg bazinagy motorral, tömd tele extrákkal és csinált belőle furgont !

Itt egy mai, viszonylag modern példa is erre : car-tarsak-holden-ute.html

Visszatérve a HQ sorozathoz és a  képeken látható verdához :  a Holden-nél ez volt az első olyan modell amit teljes egészében Ausztráliában terveztek, persze a főegységeket, -mint ahogy azóta is, a GM polcairól válogatták össze viszont a gyártásnak és összeszerelésnek már több évtizedes múltja van ott. Az Ute furgon változatai a  sikeres családi autó alapjaira épültek, csak az itt látható példány még kapott egy zárt dobozos felépítményt is a platóra....meg dögös alufelni készletet,  finom kis ültetést és matt fekete fényezést, na persze ez utóbbiakat már a szerető gazdájától és nem a gyártósoron.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése