Keresés ebben a blogban

2012. augusztus 22., szerda

Képes beszámoló : 10. KGST Party - Nyíregyháza (2012)

Az augusztusi kánikula kellős közepére esett a monstre rendezvény az ország keleti csücskében. A szervezők kiemelték, a leg-keletibb és a legnagyobb ilyen jellegű buliba csöppen bele az aki átlépi a kemping bejáratát és egy frenetikus buliban vehet részt több napon át számos program és a Rozsdakupac-os csapat közreműködésével.  Igaz, csak egy napra látogattam ki, de nekem ez a freneteikum sajnos nem jött át...


reklámhordozó felület :-)
...ennek nyilván több oka is lehet, és számos olyan is amiről nem a szervezők (Pócsi testvérek és segítői) tehetnek, egyszerűen csak így jött ki a lépés. Elsőként marha meleg volt, rúgtuk és nyeltük a port rendesen főleg a központi résznél. Étkezési lehetőség volt, de elég szegényes. Ami viszont nem volt az a napi belépő, tehát aki 1 napra érkezett autóval/motorral annak is a 3 napra szóló jegyet kellett kiperkálni. Bár folyamatosan voltak programok, fellépők a nagyszínpadon azt csak a közvetlen közelben lehetett rendesen érteni / hallani, igaz ez egy érzékeny és vékony határvonal mikor válik a kihangosítás még jónak vagy már zavaróan hangosnak.

a nagy placc
újkori vasak, KGST-s felmenőkkel
Más, a  Vancello blogon olvastam a napokban egy számomra roppant vicces és keményen találó megfogalmazást amit szintén egy azon a hétvégén megrendezett autós találkozó kapcsán írt a blogger, ez pedig valahogy így szólt :  magas volt gyökér-arány   ....aranyos, nem ?  :-)
 Ott volt némi probléma a rendezőséggel és a biztonsági őrökkel is (gyorsan hozzáteszem itt semmi ilyen nem volt tapasztalható !)  viszont itt is képviselték magukat néhányan az "ízléstelen állat" kategóriából.
Itt nem feltétlen a tücc-tücc zenét mindenáron önkéntesen szolgáltató csicsás felnis, morcosított és/vagy sötétített  hűdevagány Wartburgos, Skodás, stb szánalmas rettenetek gazdáira gondolok (de srácok, pont rátok is) hanem inkább a már délután viselkedni képtelen fiatal humán egyedekre. Erről viszont a rendezők mit sem tehetnek.
Emlékezzünk a szépre is, számos színvonalas keleti autót is láthatott a nagyközönség és aki a fent említett dolgokon túltette magát esetleg nem csak egy hanem több napra érkezett és felvette a találkozó pulzálását, feltétlen jól érezhette magát....kivéve azt a Skodás srácot akit a rendőri felvezetés ellenére (elmondások szerint, pont a rendőri forgalomirányítás hibájából) törtek meg a szombati városi felvonuláson.

Trabikból színes és igényes volt a felhozatal :
601-es minimális futásteljesítménnyel

gömbi kombi
katonai Trabi - erről mindig Hofi jut eszembe

ami szép az szép !
gyári versenyszínekben
 
akár egy korabeli kép is lehetne a Balaton partról
egy szép púpos Waresz

na, ez viszont nagyon gáz :-)
A motoros szekció és kiállítás :

tyuning Simson

Szovjet Karpati moped
Riga 3  -lábon jött Bp-ről !

szép állapotú ex-katonai ETZ
helyi gyűjtő statikus kiállítása  motorokból

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése