Keresés ebben a blogban

2012. augusztus 27., hétfő

Használt autó japánból

 
Válság van, nincs pénzed új autót venni viszont a régi vas kihullik alólad?

Vegyél használt autót japánból!
Baromság?
Lehet, de elméleti síkon eljátszani a gondolattal miért ne lehetne.

Arról nem is szólva, azon szerencsésebb népek (ha másért nem is szerencsésebbek, de innen nézve talán igen) akikhez nincs túl messze a felkelő nap országa, élnek is a lehetőséggel.

Toyota Will vs

 Ázsia számos országa, Ausztrália, a Csendes-Óceáni szigetek közül sokan, de még a nagy Oroszország azon részeibe is ahonnan Japán már közelebb van mint Európa, konténer szám érkeznek a használt japán személygépkocsik. Mondjuk ez utóbbi állam pikantériája a számos előbb felsorolttal szemben.

Toyota Vista VX20

Ugyanúgy bal kormány és jobbra tarts van a közlekedésben mint pl. hazánkban viszont mint tudjuk a japán és ázsiai országok többsége maradt a jobb-kormányos autóknál, de ez az oroszokat nem zavarja. Jó, lehetne erre mondai, igen nálunk is van jó néhány Angliából behozott  jobb-kormányos autó, de hidd el az arányok és darabszámok még köszönő viszonyban sincsenek egymással.

Mazda Verisa

Ja persze, ott vannak még az angolok is mint lelkes használt autó importőrök viszont esetükben a távolság már tetemes ezért csak drága, különleges dolgokat hoznak japánból a napi kommersz dolgokat már nem érné meg nekik sem (nemhogy nekünk) .

Mitsubishi Colt Plus
A miért érdemes kérdésre a válasz, a használt japán autók átlag feletti jó állapotúak, fiatalok és kis futásteljesítményűek. Ott van életszínvonal és pénz négy maximum öt évente újra cserélni a családi autót (ez a kor felett már rendkívül meg is növekednek ezeknek az autóknak a fenntartási költségei / adói, viszonylag kicsik a távolságok és zsúfolt minden ezért viszonylagosan keveset futnak az autók ennyi idő alatt (pl egy Európában használt és futott autóval összevetve) és van még egy fontos nyálcsorgató faktor : sok az öreg kontinensünkön sosem látott, hallott típus amit csak az ázsiai és vagy japán piac számára gyártanak.
A végére két retró mütyür a Nissantól : 

S-cargo

...és a Figaro 

 

Érdekesnek találtad az ötletet és olvasnál többet japán belpiacos autókról a blogon mielőtt útnak indulsz ?

Íme, menetpróbán egy Corolla Tiara és egy Nissan Bluebird LeGrand valamint számos japán beltenyészet bemutatója : Will VS, S-Cargo és Figaro.
Klikkelj,  ITT  MOST ELOLVASHATOD

************************************************************************

Ps.:  a japánok mind betegek (...)
 biztos hogy vennél olyan helyről bármit is ahol a manga rajzfilmekben kemény felnőtt film változatok is vannak, ahol ha átadod a névjegykártyádat azt két kézzel kell tenni mert ha nem így teszed az sértés?  Esetleg ha belépsz egy irodába elnézést kell kérned, még akkor is ha behívtak viszont a  vacsoránál a tányérodon (meg)hagysz akár egyetlen egy szem rizst is akkor ne csodálkozz ha többet nem hívnak meg oda ...SZÓVAL, FURCSA EGY NÉPSÉG, FURCSA EGY KULTÚRA :-)

 Apropó étkezés, ezt az általunk inkább teknős és díszhal eledelnek ismert dolgot nevezik ők snacknek, - fish snack, -szárított apró kis halacskák (benne van a szeme meg mindene) ragacsos édes-csipős mázban, beleragadva apró kis szezámmagokkal vagy vékonyra vágott  mandula csíkokkal....




.
...egyébként ha legyőzöd az undort a dobozákból kiáradó szagot követően  (akvaristák és ékszerteknő tartók  jól ismerhetik ezt a szagot) és megkóstolod egész finom, hozzál csak magadnak onnan autót :-)

*********************************************************************************

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése