Keresés ebben a blogban

2011. május 3., kedd

a Szingapúri Formula 1 -es pálya (Singapore Street Circuit)

.
.


Szingapúr, azaz hivatalosan a Szingapúri Köztársaság egy független ország, egy törpeállam Ázsia délkeleti részén. Az állam nevét a szanszkrit सिंह, simha, vagyis oroszlán és पुर, pura, azaz város szavakból kapta. 1965-ös függetlenedése óta  rohamos fejlődésnek indult, amit nagyrészt előnyös gyarmati múltjának köszönhet. Szingapúr volt ugyanis a környék brit gyarmati központja. Stratégiai jelentőségű kikötője a világ egyik legfejlettebb államává tette a várost.

 
A szingapúri pálya 4,8 km hosszú, éles kanyarokkal és közepesen hosszú egyenesekkel, a nagydíj pályaívén két híd és háromnegyed körforgalom is található.
Városi pálya.
 
.

.


 

A Szingapúri Nagydíj volt az első éjszaka rendezett verseny az F1 történetében. 
A fényeket 1500 lámpa és 24 generátor biztosította. A nagydíjat először 2008-ban rendezték meg, melyet Szingapúr városi pályáján, a Singapore Street Circuit-en rendeztek.  



.                  
.
A képek holtszezonban, f-1 mentes időszakban készültek (végre világosban is láthatjuk a pályát) ennek is köszönhető hogy a boxutcát egy hatalmas ideglenes tribün foglalja el, bár a boxokon még láthatók a tavalyi csapatok és versenyzők nevei.

.

.


.

.

.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése