Keresés ebben a blogban

2024. július 28., vasárnap

HA-XAM - Magnus Fusion Sentinel

 
Emlékszel még az amerikai tv-s sorozatra?
 
A Sentinel – Az őrszem (The Sentinel) 
A történet szerint Jim Ellison kommandós 18 hónapot töltött a perui dzsungelben, miután csapatát megölték. Ez idő alatt hiperaktívvá fejlesztette érzékeit, melyek azt jelentik, hogy többet és messzebbre lát mint mások, jobban hall mint mások, olyan frekvenciákon is amiken más nem, ezen kívül a tapintás, szaglása és az ízlelése is kifinomultabb lett. Ezekkel a szuper-érzékekkel visszatér a civilizációba és a cascade-i rendőrségen kezd dolgozni és a bűn nyomába ered.
 
...nos, lehet hogy innen van a név :-)
 

A magyar gyártmányú Magnus Fusion Sentinel egy térfigyelő kamerarendszerrel felszerelt, 600 kilogramm maximális felszálló tömegű és szénszál erősítésű kompozit anyagokból épült kisrepülőgép. Speciális műszereinek köszönhetően ez a repülőgép képes széles körben elterjedt területek légi megfigyelésére és megfigyelésére a sok országban általában erre a célra használt járművek és repülőgépek üzemeltetési költségeinek töredékéért, arányosan sokkal alacsonyabb károsanyag-kibocsátás mellett.


 A speciális funkciók és kamerarendszere lehetővé teszi   további feladatok elvégzését, mint például éjszakai megfigyelés, hőkamerás megfigyelés, célkövetés vagy mágneses mezők megfigyelése.

Sokoldalú jellemzőivel és speciális érzékelőivel a Magnus Sentinel alkalmas az erdészeti szektorban, lehetőséget kínálva például a biodiverzitás, a biomassza arány és a biomassza mennyiségének monitorozására. Nagy segítséget jelenthet a mezőgazdasági területeknek többek között a növényzet, a tápanyag- és nedvességszint, a vadkár és a gyomok monitorozásában, vagy akár az egészségügy, határvédelem, bevándorlás területén is, ahol azonnali segítséget tud nyújtani, opcionálisan kiegészítve meghatározott képességekkel felszerelt földi bázis.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése