Keresés ebben a blogban

2019. január 10., csütörtök

David Bowie - Chrome Mini

Szomorú aktualitása van ennek az írásnak, most januárban már három éve hogy 69 éves korában itt hagyott minket a pop-ikon,  David Bowie.

A legendás angol rocksztár sok mindennel foglalkozott a zenélés mellett is, művészi hajlamait festésben, art és divattervezésben (is) kiélte.  A két angol, Bowie és a Mini  1999-ben talált egymásra a kisautó negyvenedik születésnapja kapcsán. A gyártó kihozta különleges limitált sorozatát a 40th Anniversary Edition-t a nagyközönség számára, a lehetőségekhez mérten minden földi jóval felszerelt klasszikus Minit és néhány példányt átadott híres divattervezőknek és művészembereknek, kezdjenek az autóval valami meghökkentőt, érdekeset. David Bowie munkájának az egyszerűségében van a nagyszerűsége,  - semmi extrát nem tett az aprócska verdával csak mindenhol tükörfényessé tette felületeit. A mindenhol-t tessék a szó legszorosabb értelmében venni, mert még az üvegek is ilyen bevonatot kaptak. Hogy ezt hogy csinálták, rejtély, de a végeredmény megdöbbentő!


.
Szemet gyönyörködtető, és ez jobban működik, mint egy Bugatti Veyron-t vagy egy  Bentley-t állítanánk ki a pódiumra, mert ez "csak" egy szerény Mini mégis képtelen az ember levenni róla a szemét és nem mosolyogva közeledni hozzá. Ez a példány is tökéletesen tükrözi (tükrözi, érted?) azt a véleményt hogy a  Mini  túlél minden autós divatot és trendet, ő maga vált divattá és trendé!

.

.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése