Keresés ebben a blogban

2013. április 22., hétfő

Krazy Kutters Olds F30 HotRod (1930)

 
Többször is volt szerencsém élőben találkozni ezzel az autóval, volt hogy kiállításon kordon mögött, volt hogy találkozón menet közben....
.....és mindig padlót fogtam a látványától (hangjától)



Tény és egyben örvendetes dolog hogy a hazai hot-rod állomány igencsak megszaporodott az elmúlt pár évben és amikkel kiállításokon (amerikai autós) találkozókon összelehet futni, mind igényesen megépített szemet gyönyörködtető példány ! De van egy, az ebben az írásban is szereplő példány ami nekem különösen bejön. Hazai csapat építette, hazai alapanyagból ami szintén nem hétköznapi.
A veterános körökben közismert Gyöngyösi István gyűjtő állományából sikerült beszerezni a harmincas évekbeli Citroen C4- est, ez adta az alapot. Itt jöhetne egy kis fintorgás hogy hogy kerül a csizma az asztalra, hot-rod és Citroen ami ráadásul négyajtós és hogy miért jó egy közel 80 éves autó (maradékát) szétfaragni, de hessss, a végeredmény a fontos...és az úgy ahogy van, csodaszép !


.
 A fülke kapott egy 16 centis chopolást, egyedi alvázat Merci / Pontiac / Land Rover és még kitudja miféle futómű alkatrészeket, Corvette váltót, Oldsmobile 6600 köbcentis motort, ikeás székeket a beltér és még rengeteg kreatív dolgot amitől egy egésszé állt össze, hogy elkápráztassa a magamfajta nézősereget egy-egy megjelenése alkalmával.


.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése